El derbi

El Camp Nou podrà celebrar el títol amb tots els jugadors i s'acomiadarà de Larsson i Gabri

Demà es juga un dels derbis més peculiars dels últims anys. I és que Barça i Espanyol afronten aquest partit en un estat d'ànim totalment diferent. L'Espanyol necessita desesperadament els tres punts per deixar de patir, però Frank Rijkaard ja ha dit que, tot i estar de festa, sortiran a guanyar com si fos un partit més. L'equip blanc-i-blau haurà de fer el passadís als campions, i després del partit hi haurà focs artificials i parlaments dels jugadors, que estan disposats a disfrutar d'un cap de setmana de celebracions abans de centrar-se del tot en la final de la Lliga de Campions.

Actualitzat

L'entrenador del Barcelona, Frank Rijkaard, ha convocat avui tots els seus jugadors per al derbi de demà, que servirà per celebrar el títol de Lliga aconseguit per l'equip blaugrana. En contra del que és habitual, el club no ha facilitat cap llistat concret, ja que l'entrenador ha volgut premiar tota la seva plantilla amb la presència en el derbi, últim partit de la temporada al Camp Nou.

Fins i tot el lesionat Messi, única baixa de l'equip, estarà al costat dels seus companys per participar en la festa de celebració de la Lliga obtinguda dimecres passat a Vigo. Per després del partit, el Barcelona ha preparat un seguit d'actes festius, pel que es preveu una gran entrada en un Camp Nou que podrà acomiadar-se d'Henrik Larsson i Gabri, jugadors que abandonaran el club a finals d'aquesta temporada.

L'Espanyol compleix 24 anys sense guanyar al Camp Nou. El balanç de l'equip blanc-i-blau com a visitant  des d'aleshores és decebedor: 23 partits, 21 derrotes i 2 empats (en les temporades 1985-86 i 2004-05). L'any passat, l'equip dirigit per Miguel Ángel Lotina va arrencar un meritori empat sense gols.

L'adéu de Larsson

Per a Henrik Larsson, aquest serà el seu últim partit al Camp Nou, un escenari que l'idolatra des que fa dues temporades, quan  va arribar procedent del Celtic Glasgow. Com ja va passar al Celtic Park, segur que rebrà una de les grans ovacions de la nit. a  A les graderies barcelonistes es venera Larsson. Se'l considera com un dels últims representants del futbol pur, un tipus bregat al futbol britànic i que ha donat dos anys fantàstics a l'equip de Frank Rijkaard, al qual va arribar ja amb 33 anys. De Larsson se'n valora l'honestedat, professionalitat, ganes de superació i encert cara al gol.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut