Sancho en el moment de ser traslladat al jutjat custodiat per la policia tailandesa
Sancho va ser detingut l'agost passat per l'assassinat d'Edwin Arrieta (EFE/Somkeat Ruksaman)

Daniel Sancho declara que se sentia "penedit i culpable" després de la baralla amb Arrieta

Acaba l'interrogatori del xef, que ha mantingut que la mort del cirurgià va ser accidental

RedaccióActualitzat

Aquest dimecres ha acabat la declaració del xef espanyol Daniel Sancho en el judici per l'assassinat premeditat del cirurgià colombià Edwin Arrieta l'estiu passat a Tailàndia.

La declaració de Sancho va començar aquest dimarts amb les preguntes del seu advocat, en què va intentat convèncer que la mort del cirurgià va ser un accident. En aquesta última jornada, s'ha hagut d'enfrontar a les preguntes de l'acusació. 

També està previst que declarin aquest dimecres testimonis de la defensa, concretament dos psicòlegs i un metge forense.

L'acusat ha declarat durant tres hores davant del Tribunal Provincial de Samui a porta tancada, com la resta de judici, que finalment acabarà aquest dijous, un dia abans del previst. L'últim a declarar serà un testimoni de la defensa, i també serà el torn per l'al·legat final de l'acusat.


"Penedit i culpable"

Aquest dimarts Sancho va relatar, durant tres hores i mitja, el que assegura que va passar el 2 d'agost passat a l'illa tailandesa de Phangan, on va tenir lloc el suposat crim.

L'acusat va assegurar que es va sentir "penedit i culpable" després de veure l'estat en què havia quedat Arrieta per la baralla que, segons la versió que ha donat, va provocar que el cirurgià convulsionés i acabés morint després de donar-se un cop al cap contra el lavabo.

A les portes del tribunal, l'advocat Apichart Srinual va confirmar que, "per descomptat", el seu client --en presó provisional a Samui des del 7 d'agost-- ha mostrat penediment per una situació que "no tenia intenció que passés".

"Davant del que va passar i després de la presentació del greu càrrec contra ell [l'assassinat premeditat], s'ha hagut de defensar."

L'advocat del xef ha atès els mitjans de comunicació a les portes del tribunal (EFE/Sitthipong Charoenjai)

Sancho, que té 30 anys, va reiterar davant del seu advocat que la mort d'Arrieta va ser conseqüència d'una baralla i que ell va actuar en defensa pròpia després que el cirurgià colombià intentés "violar-lo" i l'amenacés, a ell i a la seva família.


Un canvi de relat al novembre

La declaració de Sancho al judici, envoltada d'una gran expectació mediàtica, ha anat en la mateixa línia que les declaracions que ha fet des del novembre, quan durant la fase prèvia al judici es va declarar no culpable d'haver planejat la mort d'Arrieta i va sostenir que tot plegat havia sigut un accident.

L'espanyol, que ha respost aquest dimecres les preguntes del fiscal, ha relatat els seus moviments des que va arribar a Tailàndia el 30 de juliol, les primeres hores a Phangan, la nit de la mort d'Arrieta i la posterior detenció.

L'advocat de la coacusació, Mettapon Suwancarer, que representa la família d'Arrieta, ha afirmat que Sancho ha donat detalls sobre el desmembrament del cos i l'intent d'eliminació del cadàver, i ha explicat que "en un moment donat, Daniel ha expressat el seu penediment", si bé ha indicat que ho ha fet de forma "breu".

La versió de Sancho ha anat canviant: primer va confessar el crim davant la Policia de Phangan, després es va declarar no culpable i durant la primera vista del judici, el 9 d'abril passat, només va acceptar el càrrec d'ocultació del cadàver, mentre que es va declarar no culpable d'assassinat premeditat --que Tailàndia castiga fins i tot amb la pena de mort-- i de destrucció de documentació aliena.

Anar al contingut