Futbol

L'Espanyol vol donar un cop d'efecte al Camp Nou per acostar-se a la permanència

A l'Espanyol el derbi del Camp Nou es viu en un ambient totalment oposat al seu rival. Ha de ser molt dur visitar el camp de l'etern rival el mateix dia que celebra un títol i, a més, haver de fer el passadís als campions quan s'estan jugant la permanència. L'únic consol que els queda als blanc-i-blaus és que l'ambient d'eufòria que es viu a Can Barça pot distreure el seu rival. Lotina recupera Dani Jarque, un dels pilars bàsics de l'equip, però finalment no podrà comptar amb Iván de la Peña.

Actualitzat

La derrota contra el Deportivo va significar un cop dur per al vestidor blanc-i-blau en veure que se'ls tornava a complicar força la permanència. Tot i això, els espanyolistes, que depenen d'ells mateixos per salvar-se, estan convençuts de mantenir la categoria, i donar un cop d'efecte al Camp Nou els deixaria molt a prop de l'objectiu. Per acabar de preparar el partit d'aquest vespre, l'Espanyol s'ha entrenat aquest dissabte al matí a porta tancada a Montjuïc, en una sessió en què sobretot s'han treballat aspectes tàctics. Dani Jarque, un dels pilars de l'equip, serà la principal novetat de l'onze espanyolista. El Barça, amb el títol a la butxaca, ja no necessita els punts, però per Miguel Ángel Lotina el partit serà igual de difícil.

Després de l'entrenament, els jugadors de l'Espanyol han tornat a l'hotel de concentració. Allà, els blanc-i-blaus acabaran de rumiar la manera de posar punt final als 24 anys de sequera de victòries al Camp Nou.

L'Espanyol, 24 anys sense guanyar al Camp Nou

L'última victòria de l'Espanyol al Camp Nou en blanc i negre, el famós 0-1 del 73, amb el penal transformat per Glaria. I l'última en color, Urbano, Lauridsen i Murua van fer emmudir l'estadi blaugrana amb l'1-3. Des d'aleshores han passat 24 anys de domini barcelonista. L'Espanyol només ha aconseguit dos empats a zero, amb dos camerunesos de protagonistes. Tommi N'Kono, la temporada 85-86 davant l'equip que jugaria la final de Sevilla. I Carlos Kameni, l'any passat, en el partit de la seva vida contra Ronaldinho i companyia. Entre els dos empats, domini total del Barça, 17 victòries consecutives. La més important, el 5-0 del Dream Team, amb Txiki Begiristain, actual secretari tècnic blaugrana, entre els golejadors. L'última, fa dues temporades, en què Tamudo va marcar de penal l'únic gol que ha fet l'Espanyol en els últims quatre anys al Camp Nou.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut