Laporta ha valorat l'escalf de l'afició en la nit de la segona desfeta europea consecutiva
El president del Barça, Joan Laporta, en una imatge d'arxiu
Barça

El Barça demanda LaLiga per impedir-li ampliar un 15% la massa salarial

El club blaugrana denuncia que no pot competir en igualtat de condicions amb els 38 clubs que van votar a favor de l'acord amb CVC

Agència/Redacció Esport3Actualitzat

El Barça ha demandat LaLiga per impedir ampliar en un 15% la seva massa salarial, com poden fer els 38 clubs que van votar a favor de l'entrada del fons CVC Capital Partners per a la creació de LaLiga Impulso.

Segons ha avançat EFE i ha confirmat TV3, el Barça ha interposat una demanda contra LaLiga al jutjat mercantil número 7 de Barcelona. El club blaugrana denuncia que no pot competir en igualtat de condicions amb els altres 38 clubs de la Lliga de Futbol Professional que l'agost del 2021 van signar l'acord amb CVC. Els altres tres que es van negar a donar suport al projecte van ser el Reial Madrid, l'Athletic Club i l'Eivissa.

Aquest acord, pel qual LaLiga va cedir a CVC el 10,95% del seu negoci a canvi de 1.994 milions d'euros, va permetre crear LaLiga Impulso, que preveu que el 70% dels fons rebuts pels clubs cada temporada s'han d'invertir en infraestructures. Un altre 15% s'ha de destinar per eixugar el deute financer, mentre que el 15% restant els clubs el poden utilitzar per ampliar el límit salarial de les respectives plantilles esportives.

El Barça entén que, en la situació actual, no pot competir amb les mateixes regles que la resta de clubs pel que fa a les condicions de fair play financer, ja que no pot ampliar el límit salarial de la seva plantilla en aquest percentatge i desconeix respecte a quin pressupost o partida d'ingressos podria fer-ho, si fos el cas. Això és el que, segons el club blaugrana, l'ha portat a reclamar judicialment el que considera un dret que LaLiga li impedeix exercir.

Tebas, a Brussel·les contra la Superlliga

Les relacions entre el Barça i Javier Tebas fa temps que no passen per un bon moment. Un altre tema que enfronta el club blaugrana amb el president de LaLiga és la Superlliga. Aquest mateix dijous Tebas ha viatjat a Brussel·les per demanar ajudar per frenar la creació de la competició. "Que no us enganyin", ha dit als eurodiputats en un discurs molt crític.

Anar al contingut