Tebas, durant la conferència que ha ofert a Brussel·les
Tebas, durant la conferència que ha ofert a Brussel·les
futbol

Javier Tebas porta a Brussel·les el seu atac a la Superlliga: "Que no us enganyin"

El president de LaLiga porta a la capital europea el seu discurs crític contra el projecte impulsat pel Barça i el Madrid

Redacció Esport3Actualitzat

La defensa de les competicions nacionals contra l'embat de la Superlliga ha esdevingut una de les tasques que més ocupa i preocupa Javier Tebas. El president de LaLiga ha viatjat a Brussel·les per demanar ajuda i regulació als eurodiputats. Els ha advertit del que considera una amenaça de trencament amb el model europeu de futbol que el Barça, el Madrid i la Juventus embolcallen com una necessària evolució:

"Ens estan intentant enganyar amb ascensos i descensos. A22 [l'empresa encarregada de desenvolupar la idea] no és una societat filantròpica que ha sorgit per 'salvar el futbol europeu'. Venen una Lliga oberta però pretenen imposar un model que no és l'europeu. Volen imposar un model tancat, per molt que diguin que serà obert."

Per contrarestar la persistència demostrada pels clubs impulsors, el responsable últim de la Lliga ha tancat la conferència demanant més bel·ligerància a les federacions amb el projecte:

"Jo ho faria diferent, soc més 'animal', es necessitaria mes oposició de les federacions. És un perill real molt gran que va començar el 2008 amb el G8."

Mentrestant, la batalla segueix al Tribunal de Justícia de la Unió Europea, que a la primavera s'espera que es pronunciï sobre el contenciós de la UEFA i la Superlliga. Continuarà...

Anar al contingut