Tenis

Djokovic conquereix el seu 24è Grand Slam

El serbi ha derrotat Daniïl Medvédev en la final de l'Open dels EUA en tres sets i es converteix en el tenista amb més títols de l'era moderna

Redació Esport3Actualitzat

Novak Djokovic s'ha convertit aquesta matinada en el tenista amb més títols de Grand Slam de l'era moderna. Ja en té 24, després d'haver aconseguit, per quarta vegada, aixecar el trofeu a l'Open dels Estats Units. Era la seva desena final a Flushing Meadows i aquest cop ha derrotat el seu últim botxí en aquest mateix escenari, el rus Daniïl Medvédev.

L'ha vençut en tres sets, per 6-3, 7-6 i 6-3. Ha estat un partit amb alguns intercanvis de cops llarguíssims. El segon set, que s'ha decidit al desempat, ha durat gairebé dues hores. I ha estat clau perquè Djokovic, amb dos sets a zero, ja no s'ha deixat sorprendre.

El serbi supera els 23 Grand Slams de Serena Williams i s'iguala amb els 24 de l'australiana Margaret Court, que els va aconseguir en les dècades dels 60 i 70. Els 24 Grand Slams han portat Djokovic a recordar i homenatjar Kobe Bryant, que sempre jugava, precisament, amb aquest número a la samarreta.

"He après la lliçó"

Ja en roda de premsa, Djokovic ha explicat que en la final de fa dos anys, contra el mateix Medvédev, va deixar que la possibilitat de fer història el desconcentrés.

"Vaig aprendre la lliçó. El meu equip i la meva família sabien que no em podien parlar de fer història."

Per la seva banda, Medvédev, ha tirat d'ironia per elogiar el serbi.

"Què estàs fent encara aquí? Va..."
"No sé quan planejaràs parar una mica... però felicitats a tu i al teu equip. Jo sento que no tinc una mala carrera i tinc 20 títols, però tu tens 24 títols de Grand Slam. Uau".

Tenistes amb més títols de Grand Slam

Novak Djokovic: 24
Margaret Court: 24
Serena Williams: 23
Rafa Nadal: 22
Steffi Graf: 22
Roger Federer: 21

Serà a la Copa Davis

Després de guanyar el US Open, el serbi ha confirmat que viatjarà cap a València per competir amb Sèrbia la fase de grups de la Copa Davis. Una cita en la qual no participarà Carlos Alcaraz, que ha decidit descansar després de caure a la semifinal.

Anar al contingut