El riu Ter a Ripoll amb cabal molt baix (Antonina Coromina)

El Ter duu el cabal més baix en més de 30 anys a Ripoll

Néstor GómezActualitzat

La manca de pluges durant els darrers mesos a les capçaleres dels rius del Ripollès fa que el Ter arribi a un cabal mínim històric amb 1,9 m³/s, el més baix dels darrers 34 anys.

 

 

El Pirineu oriental és conegut per ser un dels indret del país on més plou a l'estiu, amb tempestes que solen presentar-se a diari. Les elevades altituds de les muntanyes i una situació geogràfica tan particular, propera al Mediterrani, fan que cada dia apareguin grans nuvolades a partir del migdia que acaben amb ruixats i xàfecs. Aquestes precipitacions ajuden a mantenir alt el nivell dels aqüífers i que el Ter dugui un cabal a l'entorn dels 5 m³/s, el registre més baix a finals de setembre de fa més de 100 anys, quan el 2016 es va assolir un mínim 0,5 m³/s.

El riu Ter al seu pas per Camprodon tenia aquest aspecte. La fotografia, cedida per Montse Mora, data del 17 de setembre i s'hi observa el nivell tan baix que duia el Ter sota el pont Nou. No hi ha prou aigua per superar la resclosa.

Aquesta manca d'aigua del Ter es fa palesa a les reserves d'aigua dels embassament de Sau i Susqueda, que es troben a la meitat de la seva capacitat, quan fa un any es trobaven entre el 85 i el 90%.

 

Anar al contingut