Salvador Dalí
Iekaterinburg

Unes noies fan malbé un gravat de Dalí a Rússia en intentar fer-se una selfie

Les autoritats no es plantegen demandar-les en considerar que no hi ha hagut mala intenció

Actualitzat

Un gravat de Salvador Dalí de la sèrie "Caprichos", propietat d'un col·leccionista privat, s'ha fet malbé quan diverses noies intentaven fer-se una selfie en una galeria de la ciutat russa de Iekaterinburg.

També s'han trencat el marc i el vidre que protegia un aiguafort de Francisco de Goya que estava penjat al mateix panell que el quadre de Dalí. El centre n'ha culpat "quatre" noies que "s'han comportat de manera poc apropiada" i han fer malbé els quadres, que es trobaven entrellaçats un amb l'altre.

Segons el vídeo divulgat per la premsa local, en intentar fer-se una selfie, les joves han provocat la caiguda del panell, que ha aixafat els dos quadres de l'exposició "El sueño de la razón".

 


Les joves han abandonat el local ràpidament. Les autoritats no es plantegen demandar-les en considerar que no hi ha hagut mala intenció.

El propietari del museu, Oleg Gúsev, ha avançat que demanarà a la Galeria Tretiakov de Moscou que calculi el dany causat i el cost de la restauració del quadre.

En mitjans de comunicació russos s'ha suggerit que l'amo del gravat és el mateix Gúsev, un empresari enamorat d'Espanya i de la seva cultura, en particular dels llocs vinculats amb Dalí i Picasso.

ARXIVAT A:
Art
Anar al contingut