Enmig d'una forta tempesta es va formar una onada gegant que va colpeja un dels laterals del creuer
Enmig d'una forta tempesta es va formar una onada gegant que va colpeja un dels laterals del creuer
Argentina

Una "onada rebel" mata la passatgera d'un creuer a Ushuaia, a la Terra del Foc

La víctima i quatre persones més que han quedat ferides feien un creuer de luxe fins a l'Antàrtida quan els ha colpejat una onada gegant

Una turista nord-americana va morir dimarts a la nit a bord del creuer de bandera noruega Viking Polaris enmig d'una forta tempesta. Quatre persones van resultar ferides després d'un fort cop amb una onada.

El vaixell, de sis plantes i més d'un centenar de cabines, feia un creuer de luxe fins al 17 de desembre. El punt de sortida era Buenos Aires, després passava per la Terra de Foc i iniciava un recorregut per la part més meridional de l'Argentina fins a acostar-se a l'Antàrtida.

Un creuer envoltat de gel i paisatges glaçats que està a l'abast de poca gent, i que aquesta setmana s'ha convertit en un veritable malson.

Segons relaten alguns dels viatgers, el vaixell intentava travessar enmig d'una forta tempesta quan, de sobte, una "onada rebel" el va colpejar. El cop va ser tan fort que part del passatge pensava que havien xocat contra un iceberg.

Algunes finestres del lateral que va rebre l'impacte directe de l'onada es van trencar i el pànic es va escampar entre els viatgers: "No sabíem si havíem de recollir les coses imprescindibles i preparar-nos per abandonar el vaixell".

Mitjans argentins apunten que van ser els vidres trencats els que van provocar la mort de l'única persona que ha perdut la vida en l'incident. En concret en culpen una gran superfície envidrada que es va desprendre després del cop.

El Viking Polaris, de 202 metres d'eslora, s'ha construït aquest mateix any.

La companyia ha decidit cancel·lar el creuer, els turistes ja han arribat a l'Argentina per ser repatriats als seus països i ara s'hauran de reparar tots els desperfectes que va causar "l'onada rebel".

Segons l'Administració Nacional Oceànica i Atmosfèrica de l'Argentina, les onades rebels poden duplicar la mida de les onades del seu voltant. La seva perillositat augmenta pel fet que poden créixer de forma inesperada i moure's en direccions insospitades segons el vent predominant. 


 

 

 

ARXIVAT A:
Argentina
Anar al contingut