Un taller de Sant Andreu de la Barca amagava una xarxa de venda de marihuana a Europa
La investigació va començar fa un any i s'han detingut 15 persones

Un taller de Sant Andreu de la Barca amagava una xarxa de venda de marihuana a Europa

En total hi ha quinze persones detingudes en una investigació que va començar fa un any

Desarticulada una organització criminal internacional que operava des d'un taller mecànic a Sant Andreu de la Barca. L'inici de la investigació es remunta a fa un any, quan els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil van tenir sospites que en una nau del municipi s'hi feien activitats relacionades amb el narcotràfic.

La xarxa desarticulada en l'operació Delos es dedicava a vendre marihuana a diversos països d'Europa. Hi ha hagut 15 detinguts i s'ha requisat més de mitja tona de droga i més de 100.000 euros.

El taller era la base d'operacions de la xarxa. Servia com a magatzem de la droga ja processada i també s'hi feia el pesatge i s'amagaven els camions on després es carregava la marihuana i l'haixix. Des d'allà sortien a diferents països europeus, especialment França, Alemanya i Polònia, on s'acabava venent la droga.

 

Un any d'investigació

Al desembre de fa un any es va interceptar a la Jonquera un vehicle de l'organització que pretenia travessar la frontera amb 146 quilos de marihuana processada.

Posteriorment, el març d'aquest any, els cossos de seguretat van intervenir 112 quilos més de droga en dues remeses de 76 i 36 quilos. Els agents van interceptar els camions a Manlleu i a Sant Cugat del Vallès, quan anaven en direcció a França.

Aquestes intervencions van permetre realitzar les quatre primeres detencions de l'operació, els conductors dels transports, que el jutge va enviar a presó.

Això va permetre detectar els punts de proveïment i tota la xarxa logística que tenia l'organització.Tot plegat va desembocar en una operació amb registres en diferents localitzacions de Barcelona, Sant Andreu de la Barca, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Gelida, Esparreguera, Castellbisbal i Blanes el 15 de maig.

Els escorcolls van acabar amb la detenció d'onze persones més. Tots els detinguts estan acusats d'un delicte de tràfic de drogues i de pertinença a organització criminal.

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut