Descobreixen al Caire un sarcòfag amb una mòmia de fa més de 2.500 anys (Discovery Channel)
Descobreixen al Caire un sarcòfag amb una mòmia de fa més de 2.500 anys (Discovery Channel)

Un sarcòfag amb una mòmia de fa més de 2.500 anys, descobert a Egipte

L'obertura del sarcòfag s'ha transmès en directe pel canal Discovery Channel

RedaccióActualitzat

L'egiptòleg Zahi Hawass i un equip d'investigadors han descobert al sud del Caire, a Egipte, tres sarcòfags segellats de la dinastia 26 que estaven oblidats en un antic cementiri de la ciutat.

Un d'ells contenia una mòmia ben conservada de fa més de 2.500 anys d'un poderós sacerdot, embolicat en lli i bandes d'or i decorat amb una figura daurada representant Isis, una antiga deessa egípcia.
 

Zahi Hawass i un equip d'investigadors desenterren una mòmia de fa més de 2.500 anys (Discovery Channel)


El segon sarcòfag també tenia una mòmia a l'interior, presumptament femenina perquè estava decorada amb perles blaves. El tercer no estava tan ben conservat, i era en una tomba familiar on hi havia objectes com un antic joc de taula i quatre flascons usats per guardar els òrgans de les mòmies.

El descobriment es va retransmetre en directe pel canal Discovery Channel.
 


L'equip també va trobar un estrany cap de cera, que es creu que és un motlle d'un sacerdot de l'època, i Hawass explica que espera trobar més tombes a la zona:
 

"Mai he descobert res semblant últimament. Realment crec que aquest lloc necessita una excavació durant els propers 50 anys"

 

L'any 1927 ja es va trobar un enorme sarcòfag de pedra calcària prop d'on s'han descobert els nous, exposat al Museu Egipci del Caire, però el lloc va ser oblidat i no es van fer més investigacions.
 

Fa dos anys, un excavador no autoritzat estava fent treballs al terra i es va aturar quan no va poder seguir. Això és el que va fer alertar els arqueòlegs i van començar les excavacions.

ARXIVAT A:
Cultura
Anar al contingut