Barcelona

Un empresari alemany a Torrent: "Voto que tots vostès vagin a la presó"

Actualitzat

Tens col·loqui el que ha protagonitzat el president del Parlament, Roger Torrent, aquest dimarts al migdia, al Círculo Ecuestre de Barcelona. Torrent dinava amb el Cercle de Directius de Parla Alemanya, format per empresaris alemanys a Catalunya. Com sempre, hi hagut discurs del convidat i posterior torn de preguntes entre els socis, que es van passant el micro entre plat i plat.

Una de les intervencions més dures ha estat la d'un empresari alemany, Karl Jacobi, que li ha etzibat:

"Fa 30 anys que vostès estan mentint a la població i, en base a aquestes mentides, han aconseguit els 2.200.000 vots. Per res més. Vostès han aconseguit una desgràcia que està a totes les famílies: entre pare, mare, fill, etcètera. Vostès han aconseguit que 3.000 empreses hagin marxat de Catalunya. Vostè ens ha posat mig segle enrere i necessitarem com a mínim 20 anys per aconseguir la fase que teníem abans. Per tant, per les mentides i per anar contra la llei, voto que tots vostès vagin a la presó."

El mediador ha puntualitzat que es tractava només de l'opinió d'un dels socis del Cercle, just abans de la resposta de Torrent:

"Jo he escoltat totes les opinions. I em sembla d'educació escoltar totes les opinions, inclòs les que vulguin que jo vagi a la presó."




 

En un altre moment, una dona -que no s'ha presentat- li ha retret que porti un llaç groc a la solapa, argumentant que amb ell ofenia "almenys la meitat de catalans" perquè no se'n senten representants. El president Torrent s'ha defensat:

"Si em tragués el llaç, vostè estaria més còmoda, però les meves conviccions no canviarien. Si jo em tragués el llaç, la situació política a Catalunya no canviaria. No és una qüestió de símbols, és una qüestió política que cal resoldre políticament. El pitjor que es pot fer en democràcia és apartar llaços i mirar cap a una altra banda"

Torrent també ha defensat la candidatura de Jordi Sànchez a la presidència de la Generalitat. El president del Parlament ha insistit que la seva obligació és defensar els drets polítics de tots els diputats i, com a tal, Sànchez manté intacte els seus perquè, segons ha assenyalat, no ha estat inhabilitat ni condemnat.

Alerta sobre inversions paralitzades

Abans de la intervenció de Torrent, el president del Cercle de Directius de Parla Alemanya, Albert Peeters, ha avisat que hi ha inversions empresarials a Catalunya que estan paralitzades per la inestabilitat política. Peeters ha demanat als futurs governants catalans que "tornin a la legalitat" respectant l'Estatut i la Constitució per tal de tornar a "una base estable" que permeti tranquil·litzar els inversors.

"La inseguretat no ens permet prendre decisions a favor d'inversions a Catalunya o a Espanya"

El president de l'entitat d'empresaris de parla alemanya ha assegurat que "Catalunya val la pena" i s'ha mostrat confiat que és possible "reconstruir la confiança". Peeters ha retret a Torrent el discurs que va fer al Col·legi d'Advocats i també que no volgués saludar el rei Felip VI. D'altra banda, li ha elogiat "el discurs equilibrat" en altres àmbits i la seva voluntat de dur a terme una investidura efectiva "sense xocar amb el Tribunal Constitucional".

En aquest sentit, ha afirmat que "necessitem gent amb voluntat de parlar, perquè parlant la gent s'entén" i ha assenyalat que els més de dos milions independentistes en les eleccions del 21-D "obliguen qualsevol institució de l'Estat a parlar, negociar i pactar" amb el nou govern català. I ha enviat un missatge al monarca:

"M'hauria agradat que el rei Felip VI parlés també dels més de dos milions de cataalns que van votar a les eleccions a favor de la independència, perquè cal respectar els resultats de les eleccions, encara que no ens agradin"

ARXIVAT A:
Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut