El pilar 145 del pont de Kertx ha quedat malmès per l'atac ucraïnès (Reuters)

Ucraïna ataca amb drons marins l'estratègic pont de Kertx, que uneix Rússia amb Crimea

Rússia assegura que, en l'atac, han mort dos civils

RedaccióActualitzat

Ucraïna ha atacat aquesta matinada de dilluns el pont de Kertx, que uneix la Rússia continental amb la península de Crimea, ocupada per tropes russes des del 2014. L'atac contra alguns dels pilars que aguanten aquesta infraestructura sobre l'estret de Kertx ha afectat els vehicles que hi circulaven en aquell moment i ha matat un matrimoni que anava en cotxe, i la seva filla ha quedat greument ferida i es recupera a la ciutat de Rostov del Don.  

Els serveis especials i les forces navals ucraïneses han reconegut que són al darrere de l'atac, en una operació especial preparada que han portat a terme amb l'ajuda de drons navals. "Tota l'estructura il·legal utilitzada per entregar instruments russos d'assassinat és necessàriament efímera, siguin quines siguin les raons de la destrucció", ha comentat en un tuit el conseller del president Zelenski Mikhailo Podoliak.

Soldats russos inspeccionant el pont de Kertx aquest dilluns (Reuters)

El trànsit de vehicles i la línia de ferrocarril que també hi passa han quedat puntualment tallats durant la matinada, però a primera hora del matí ja s'han restablert. Serguei Aksiónov, el governador que el Kremlin ha instal·lat a Crimea, ha explicat que hi ha hagut una explosió contra el pilar 145 del pont i el ministeri de Transports rus ha confirmat que ha quedat parcialment malmès. Les imatges que circulen per les xarxes mostren un dels carrils mig enfonsat.  

El pont de Crimea és una infraestructura clau en la guerra d'Ucraïna. És la línia de subministrament més àgil per a les tropes russes desplegades a la península i al sud de la Ucraïna ocupada. 

Segons el Kremlin, Putin ha estat informant de l'atac que qualifiquen d'"acte terrorista". Mentrestant avui Rússia ha complert amb les amenaces i ha trencat l'acord del gra. El govern rus ha fet arribar a l'ONU, Turquia i Ucraïna que no estenen aquest pacte que ha permès que durant la guerra els cereals rus i ucraïnès pogués sortir pel mar Negre cap a la resta del món.

ARXIVAT A:
UcraïnaRússia
Anar al contingut