Trump: "Mireu què ha passat a Espanya, és increïble, estan simplement destrossats"
Trump contraataca davant dels efectes catastròfics de la Covid-19 al seu país (EFE/Yuri Gripas)

Trump: "Mireu què ha passat a Espanya, estan simplement destrossats"

El president nord-americà s'ha defensat així de les males expectatives econòmiques del seu país atacant la gestió a Europa sobre la Covid-19

RedaccióActualitzat

Doanld Trump ha posat Espanya com a exemple dels efectes devastadors del coronavirus. Després de conversar per telèfon amb els líders del G7, el president dels Estats Units s'ha defensat de les males expectatives econòmiques del seu país fent notar com de malament estan els altres i, especialment, Espanya i Itàlia.

Trump ja va ser la setmana passada molt crític amb la política europea per enfrontar-se amb la pandèmia, quan els Estats Units eren el país amb la xifra més alta de contagiats i morts. Ara s'ha despatxat a gust amb l'estat espanyol a l'hora de referir-se a la patacada econòmica que la Covid-19 provocarà en molts dels països del continent:

"He tingut una conferència amb els líders del G7 i les seves economies estan fetes miques. Els països del G7 estan destrossats. El Japó, Alemanya, França, Itàlia..., països diferents. Mireu què ha passat a Itàlia! I mireu què ha passat a Espanya! És increïble, estan simplement destrossats. I tants altres països estan destrossats"

 

Trump:
El president nord-americà durant la seva última roda de premsa a la Casa Blanca (EFE/Stefani Reynolds)


Atacs directes a Europa quan el coronavirus està sacsejant els Estats Units més que cap altre país. Fins aquest dilluns hi ha hagut 778.000 contagiats -quatre vegades més que a Espanya- i 41.400 morts.

 

Contra la UE i contra l'OMS

Crítiques de Trump a la gestió de la Unió Europea i també a l'Organització Mundial de la Salut, a qui ha congelat les aportacions. El president dels Estats Units considera que aquest organisme que depèn de les Nacions Unides no ha fet prou per lluitar contra la pandèmia, i el responsabilitza de milers de morts.

Des de la UE han rebutjat frontalment les acusacions, que consideren injustificades, i les Nacions Unides han lamentat profundament la decisió. Rússia ha assegurat que és un intent de Donald Trump de tapar les mancances del seu sistema sanitari i Alemanya ha fet una crida a la unitat.

 

Trump:
Trump creu que, si l'OMS hagués gestionat millor la pandèmia, s'haurien salvat milers de vides (EFE/Stefani Reynolds)


Trump ha anunciat així la decisió de suspendre els fons destinats a l'OMS:

"Si l'Organització Mundial de la Salut hagués fet la seva feina d'enviar experts mèdics a la Xina per supervisar objectivament la situació sobre el terreny s'haurien salvat milers de vides i evitat dany en l'economia de tot el món. La seva credulitat a les explicacions de la Xina probablement ha causat 20 vegades més casos a tot el món i potser molt més que això"


Fins ara, els Estats Units són el país que més contribuïa a l'organisme internacional, amb prop del 15% del pressupost.

ARXIVAT A:
Coronavirus SalutTrump
Anar al contingut