Galícia

Touriño i Quintana reconeixen la derrota a les urnes i la victòria de Núñez Feijóo

El líder del Partit Socialista de Galícia, Emilio Pérez Touriño, ha reconegut davant els mitjans de comunicació la seva derrota a les eleccions després d'haver aconseguit 24 escons, un menys que als comicis de 2005. També ho ha fet Anxo Quintana, líder del BNG, que ha perdut un escó i li n'han quedat 12. Tots dos han felicitat el que serà el nou president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo.

Actualitzat
Touriño ha agraït el suport a tots els votants i militants i ha felicitat el seu oponent, el popular Alberto Núñez Feijóo, que ha aconseguit majoria absoluta. Touriño ha lamentat no poder continuar el seu projecte d'una Galícia progressista després de quatre anys al capdavant de la presidència de la Xunta.

Touriño ha assegurat que prenia nota del resultat. "Sento profundament no haver pogut portar el partit al triomf en el qual vaig confiar i que sempre vaig pensar que Galícia necessitava per tornar a encapçalar un govern de progrés, renovació i canvi", ha afirmat.

Després ha afegit que l'electorat "té la paraula, així ho reconeixem, felicitem el PP i, com sempre, Galícia s'ho mereix tot, sé que aquest és el desig dels militants del partit, dirigents, simpatitzants i gent que ens ha donat suport: no us fallarem, prenem nota del resultat i rectificarem tot el que s'hagi de rectificar per treballar per Galícia i continuar treballant per aquest país". 

Els crits de suport dels militants no han amagat la decepció a les files del BNG, que s'han quedat amb 12 escons, un menys que el 2005, i no poden revalidar el govern bipartit amb el PSdeG. El líder dels nacionalistes gallecs, Anxo Quintana, ha admès en una compareixença que no ha complert els objectius electorals. Malgrat tot, ha expressat "el més sincer agraïment" als "milers de gallecs i gallegues" que han confiat en el "projecte per aquest país" que representa el BNG.

Quintana no ha desvelat, però, si posarà el càrrec de portaveu nacional a disposició del partit. "Aquesta nit no toca", ha advertit, encara que ha reconegut que és "evident que hem de fer una reflexió sobre el que ha passat". Amb un posat seriós i de resignació, Quintana ha considerat que "com és lògic, s'esperaven uns altres resultats, però el poble gallec ha parlat i s'ha d'acatar" la paraula dels ciutadans.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut