Barcelona

Tots els grups es dediquen retrets mutus sobre presumpta corrupció al ple del Parlament

Els grups de l'oposició aprofiten la sessió de control del ple del Parlament per demanar explicacions al president de la Generalitat, Artur Mas, sobre la instrucció del jutge, en la qual indica que CDC hauria rebut 5 milions d'euros com a pagament de comissions per adjudicació d'obra pública. Els diferents grups s'han dedicat retrets mutus per presumpta corrupció.

RedaccióActualitzat
El "cas Palau" ha marcat la sessió de control al Parlament d'aquest dimecres. Els grups de l'oposició han preguntat al president de la Generalitat, Artur Mas, que aclareixi aquest afer, després que el jutge hagi tancat la instrucció i hagi assenyalat que Convergència hauria percebut 5 milions d'euros com a pagament de comissions per adjudicació d'obra pública.

Hi ha hagut retrets mutus entre els grups per presumpta corrupció, amb al·lusions a casos com el del Palau de la Música, l'afer Bárcenas, els EROs d'Andalusia i també el suposat contraban que va fer l'exconseller Ausàs. L'oposició ha coincidit a exigir a Artur Mas la màxima transparència davant del "cas Millet" sobre el presumpte finançament irregular de CDC.

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha instat Artur Mas a assumir responsabilitats, un cop el jutge ha tancat la instrucció. Mas ha replicat que quan va dir que era partidari d'establir l'assumpció de responsabilitats polítiques "parlava dels imputats". "Hi ha algun membre del govern imputat?", ha preguntat Mas.

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha reclamat que l'executiu doni explicacions al Parlament i que, si cal, depuri responsabilitats, canviant lleis i normatives perquè no es repeteixin afers de corrupció com el del Palau de la Música.

El líder d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha destacat "les similituds existents" entre el "cas Bárcenas" i el "cas Palau". Herrera ha dit que en tots dos casos es pretén "tapar" les possibles irregularitats.

La presidenta del Partit Popular Català, Alícia Sánchez-Camacho, ha destacat que els casos Millet i Bárcenas no són comparables, ja que en un és el jutge qui fa conclusions i, en l'altre, hi ha acusacions d'"un presumpte corrupte que és a la presó". Sánchez-Camacho ha retret a ERC que estigui donant suport "a un govern presumptament corrupte", i li ha recordat que l'exconseller republicà Jordi Ausàs "feia contraban de tabac quan era conseller". "És gravíssima la corrupció que els afecta", ha conclòs la dirigent popular. En el seu torn de rèplica, Mas ha dit a la líder del PPC: "Quan parla de corrupció li falta una mica de sentit de la mesura, i no vaig més enllà per no ofendre-la personalment."

Albert Rivera, president de Ciutadans, ha començat la seva intervenció recordant l'episodi del 3% que va protagonitzar l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall anys enrere al Parlament: "Senyor Mas, vostè té un problema que es diu 4%", ha sentenciat Rivera emulant així Maragall amb el percentatge de comissions que el jutge assegura que es cobrava de Ferrovial en el "cas Palau". Rivera ha demanat al president que assumeixi responsabilitats polítiques i l'ha advertit que si no ho fa "haurà de plegar".

Des de la CUP, el diputat David Fernàndez ha acusat el govern de participar de "la sensació d'impunitat de la corrupció" que diu que hi ha entre la societat catalana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut