Albert Cavallé aprofita el seu atractiu per seduir les víctimes i quedar-se els seus diners
Albert Cavallé aprofita el seu atractiu per seduir les víctimes i quedar-se els seus diners

Tornen a detenir "l'estafador de l'amor" per quedar-se tots els estalvis d'una dona

Els Mossos d'Esquadra detenen Albert Cavallé per estafar 70.000 euros a una dona a qui va conèixer a través d'una aplicació de contactes

RedaccióActualitzat

Albert Cavallé, conegut com "l'estafador de l'amor", ha tornat a actuar. Els Mossos d'Esquadra l'han detingut acusat d'estafar 70.000 euros a una dona amb discapacitat de Barcelona.

Segons els Mossos, la dona, de 39 anys, va conèixer Cavallé a través d'una aplicació de contactes l'octubre del 2020. Fidel a la seva manera d'operar, va simular tenir una relació amb la dona, es va guanyar la seva confiança i va obtenir l'accés als comptes bancaris. En quatre mesos li va prendre tot els estalvis que tenia, denuncien els Mossos.

Els Mossos el van detenir el 21 de maig acusat d'estafa continuada, furt a interior de domicili, apropiació indeguda de vehicle i obstrucció a la justícia.

 

Mentides i falses promeses

La policia relata un seguit de mentides i falses promeses de Cavallé per aconseguir els diners. Entre d'altres, va convèncer la víctima que necessitava urgentment un advocat per recuperar una herència o que havia de pagar una operació d'alt risc del seu pare en un país estranger.

Qui va destapar el cas va ser una amiga de la víctima. Va explicar a la policia que la seva amiga estava destinant grans quantitats de diners a un home, que l'estava estafant. Fins i tot havia demanat un crèdit i havia comprat una motocicleta de gran cilidrada.

L'amiga va identificar l'estafador i els Mossos van comprovar que es tractava d'Albert Cavallé. Els agents es van posar en contacte amb la víctima i el seu entorn. En un primer moment, la dona va tenir dubtes de denunciar l'home, però a mesura que va passar el temps i en adonar-se que la situació que patia era cada vegada més asfixiant, va denunciar els fets el mes de març passat.

A partir de la denúncia, la víctima va començar a rebre amenaces, i també l'entorn familiar i d'amics que li estaven donant suport.

En llibertat i nou detencions

Després de detenir-lo, Cavallé va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat.

Aquesta és la novena vegada que el detenen per fets similars, sobretot entre els anys 2016 i 2018. Cavallé va aconseguir estafar 150.000 euros a les més de 30 dones que van confiar en ell.

El conegut com a "estafador de l'amor" té tres condemnes fermes, que sumen un any i vuit mesos de presó.

Sempre ha fet servir una manera d'actuar similar: contacta amb les seves víctimes a través de les xarxes socials i es guanya ràpidament la confiança de les dones per iniciar-hi una relació sentimental. Normalment no triga a inventar-se problemes personals i a demanar-los diners, que es compromet a retornar. Una promesa que sempre incompleix.

 

Albert Cavallé declarant en un judici el 2018 a la Ciutat de la Justícia
Albert Cavallé declarant en un judici el 2018 a la Ciutat de la Justícia

Consells de seguretat

Els Mossos d'Esquadra han donat unes recomanacions senzilles per evitar casos similars:

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut