Springsteen sopa amb Obama i Spielberg la nit abans del primer concert a Barcelona
Obama, Springsteen i Spielberg posen amb Rafa Zafra i el seu personal

Springsteen sopa amb Obama i Spielberg la nit abans del primer concert a Barcelona

L'expresident dels EUA i el director de cinema són a la ciutat des de dijous i s'allotgen al mateix hotel que el Boss

RedaccióActualitzat

Aquest divendres arrenca a l'Estadi Olímpic de Barcelona la gira europea 2023 de Bruce Springsteen, que acabarà el 25 de juliol a la ciutat italiana de Monza després d'actuar en una dotzena de països.

Durant tres mesos, i acompanyat de l'E Street Band, el Boss pujarà a l'escenari en ciutats com Dublín, París, Roma, Amsterdam, Viena o Munic.

A Barcelona farà un segon concert, diumenge. Les 55.000 localitats per a cada una de les dues úniques actuacions que fa a Espanya ja fa temps que estan exhaurides. 

Entre els espectadors d'aquest primer concert europeu, Springsteen hi tindrà un grapat de bons amics que han vingut expressament a veure'l des de l'altra banda de l'Atlàntic.

Alguns no només assistiran al concert, sinó que han sopat amb ell aquest dijous. Són Barack i Michelle Obama i el director de cinema Steven Spielberg i la seva dona, Kate Capshaw. Com Springsteen, s'allotgen a l'Hotel La Florida, del qual han sortit plegats passats dos quarts de dotze.

S'han traslladat al restaurant Amar Barcelona, obert fa gairebé un any a l'Hotel Palace pel xef Rafa Zafra, que ha publicat dues fotografies al seu compte d'Instagram.

 

Després d'aquest sopar tardà, han tornat a l'hotel passats dos quarts de tres, com ha pogut captar Víctor Navarro, periodista de la COPE.


Els Obama i els Spielberg havien arribat a Barcelona unes hores abans. L'expresident dels Estats Units es desplaça amb un equip de seguretat que sempre l'acompanya, que a Barcelona té el suport dels Mossos d'Esquadra.

Aquests dies, per cert, ha circulat una foto falsa d'Obama passejant per la Rambla, generada per intel·ligència artificial. Una imatge que fa pensar en aquell Obama que l'estiu del 1988 va passar per Barcelona amb una motxilla a l'esquena quan era un perfecte desconegut.

Springsteen és a Barcelona des de dimecres, quan els seus fans ja havien començat a organitzar-se per poder-lo veure de ben a prop sense haver d'estar fent cua físicament a Montjuïc tots aquests dies: han ideat un sistema que consisteix a fitxar tres vegades al dia. 

Alguns s'han desplaçat fins a l'exterior de l'hotel per mirar de veure el seu ídol, i n'hi ha que han tingut sort, perquè Springsteen ha volgut aturar-se un moment a parlar amb ells i signar-los autògrafs.

Springsteen, aquest dijous, signant autògrafs a fans (EFE Quique García)

Mentre ho feia, l'artista nord-americà ha declarat al programa "Planta baixa" de TV3 que Barcelona "és la millor, sempre".

Springsteen ha tornat a la ciutat set anys després d'actuar al Camp Nou amb la gira "The river", un retrobament retardat a causa de la pandèmia de covid. 

Exposició de fotos de la primera actuació de Springsteen a Barcelona (Europa Press)

El primer concert del Boss a Barcelona va ser fa 42 anys, el 21 d'abril del 1981. Fotografies d'aquella actuació fetes per Francesc Fàbregas es poden veure en gran format en una exposició al jardí del Palau Robert


Obama i Springsteen, una llarga amistat

La relació entre Barack Obama i Bruce Springsteen és de fa anys, des d'abans que el primer es convertís en president dels Estats Units el 2008. Springsteen, de fet, va participar en la primera campanya electoral d'Obama i va cantar en la presa de possessió.

Un cop a la Casa Blanca, Obama el va guardonar amb la Medalla Presidencial de la Llibertat.

Més tard, quan Obama ja no era president, tots dos van enregistrar un podcast on conversaven sobre qüestions d'actualitat que va tenir una gran audiència i va convertir-se en un llibre: "Renegats. Born in the USA".


Visita al Moco i fan fora uns alumnes d'ESO

L'expresident dels EUA, la seva dona Michelle i el director de cinema s'han deixat veure aquest divendres al matí al barri de la Ribera de Barcelona, on han visitat el Moco Museum.

Els Obama sortint del Moco Museum de Barcelona
Els Obama sortint del Moco Museum de Barcelona (CCMA/Guillem Prieto)

Al grup els acompanyava un ampli dispositiu de seguretat.

 

La visita al museu ha tingut una anècdota desagradable per a una vintena d'alumnes de 4t d'ESO del col·legi Mare de Déu de Lurdes, de Mataró.

Feia mesos que tenien concertada una visita al Moco Museum, però han coincidit amb els Obama. Quan feia 45 minuts que havien començat la visita, els han desallotjat amb l'argument que s'estava fent un simulacre d'incendi, però després han lligat caps.

Ho ha explicat el director del centre a "La tarda de Catalunya Ràdio":


Tour complet: també a la Sagrada Família

Unes hores després, els Obama i Spielberg s'han acostat a la Sagrada Família, on han entrat per una porta lateral entre fortes mesures de seguretat privada i dels Mossos d'Esquadra:

 

 

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut