Seguir l'escola des de l'hospital, una dificultat afegida en temps de Covid

La majoria d'aules s'han hagut de tancar per evitar contagis, i molts alumnes han de seguir les classes virtuals confinats a les habitacions

RedaccióActualitzat

Els infants i adolescents ingressats a l'hospital continuen anant a classe. Ho fan al mateix centre, però ara, amb la Covid, moltes aules han hagut de tancar. Les escoles dels hospitals també s'han hagut d'adaptar a la nova realitat per evitar el risc de contagi. Les que es mantenen obertes ho fan amb restriccions, i molts alumnes ingressats han de seguir les classes confinats a les habitacions.

És el cas de l'Hospital Parc Taulí. Fa 30 anys que hi ha aula hospitalària, però ara les mestres no la trepitgen. Han demanat al Departament d'Educació més dispositius per recuperar la socialització, encara que sigui de manera virtual. Lara Martín Robledo ha estat ingressada regularment al Taulí, i explica que ella anava a l'aula i l'ajudava una mica. Fins i tot encara que els companys siguin més petits, podia veure persones en una situació semblant i compartir experiències. Ara no ho pot fer.

En el cas de l'Hospital Vall d'Hebron s'ha optat per l'educació telemàtica perquè hi ingressen infants amb risc de desenvolupar una Covid greu. No hi ha una connexió gaire bona i la majoria de les famílies no poden assumir els materials que calen per seguir les classes, i això és un problema, explica Sandra Sánchez Cazorla, professora de l'aula hospitalària de Vall d'Hebron.

Diu que és una generació que està avesada a treballar amb tecnologia, però en el seu cas la part emocional és molt important.

"Manca aquella distància curta i la part emocional és molt més complicada de treballar."

Un exemple de valentia i lluita és Marina Oliveras. Fa primer d'ESO des de Vall d'Hebron i explica que ella va fent les classes quan es troba bé. I com que té temps a les tardes, aprofita per fer deures.

En temps de Covid, els nens ingressats no poden fer classe als hospitals
La mestra del Germans Trias i Pujol fent una classe telemàtica (CCMA )

I malgrat que no es poden veure, la Marina té molt present els companys en la mateixa situació i els envia un missatge d'optimisme.

"Que tinguin paciència, somriure, i al final tot això s'acabarà, és només temps."

 

Al Germans Trias i Pujol l'aula segueix oberta, amb condicions: menys infants i no hi pot entrar ningú extern. Una de les professores de l'aula hospitalària, Roser Jové, explica que un tutorial de com es fan els flocs de neu de paper els ha servit per posar-se en contacte amb l'escola i els companys.

El paper de les professores és clau per als nens que estan tancats als hospitals, i com diu Aurora Fernández Estruch, mestra de l'aula hospitalària del Parc Taulí, si se li dona la volta a la malaltia, és una oportunitat de conèixer altres realitats que difícilment coneixerien si no fossin a l'hospital.

ARXIVAT A:
SalutEducació Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut