Madrid

Rajoy lamenta que el govern no impulsi mesures per ajudar els 8 milions de famílies espanyoles hipotecades

El Partit Popular ja ha valorat les mesures en matèria de vivenda per facilitar l'accés dels joves a l'habitatge anunciades pel govern espanyol. Diu Mariano Rajoy que són mesures "parcials", perquè no tenen en compte ni els actuals propietaris ni les famílies que intenten adquirir la seva primera vivenda. Rajoy reclama una rebaixa substancial de l'IRPF i de les retencions perquè les famílies puguin fer front a les recents pujades dels tipus d'interès en les seves hipoteques. Segons els populars, l'anunci no és més que un intent de cop d'efecte donada la proximitat de la cita electoral.

Actualitzat

El líder del PP celebra que, després de tres i anys i mig, el govern del PSOE presenti mesures en matèria de vivenda i admet que "no està malament" que s'adoptin iniciatives per ajudar els joves a accedir al lloguer. Però Mariano Rajoy considera que el més important ara és que també s'ajudi, amb "fortes baixades d'impostos", tots aquells que tenen una hipoteca i que han de fer front a les constants pujades dels tipus d'interès. En aquest sentit, ha recordat les paraules del ministre d'Economia, Pedro Solbes, que va avisar que "això no és el que s'havia de fer".

Segons ha recordat el líder de l'oposició, hi ha més de vuit milions de famílies espanyoles amb hipoteca per a les quals és "urgent" una rebaixa de l'impost sobre la renda i de les retencions. Rajoy ha anunciat que plantejarà aquesta qüestió en el debat dels pressupostos generals de l'Estat.

Els més joves del PP, les Noves Generacions, també han aprofitat que el tema és sensible al col·lectiu de la seva edat per fer sentir la seva veu. El seu president, Nacho Uriarte, ha criticat el paquet de mesures perquè podrien elevar el preu del lloguer a Espanya ja que, segons el seu parer, qualsevol ajuda per al lloguer suposa un increment del seu preu.

El PSOE qualifica el PP de "cínic"

El portaveu del PSOE al Congrés, Diego López Garrido, ha qualificat els populars de "cínics" per parlar d'electoralisme a l'hora de valorar la mesura quan durant els seus governs es van dedicar "a fer de l'especulació la clau de la seva política d'habitatge". López Garrido ha subratllat que el govern actual va rebre una "nefasta herència" en matèria d'habitatge i ha defensat les polítiques que el gabinet Zapatero està impulsant.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut