Madrid

El govern espanyol ajudarà els joves que lloguin la seva primera vivenda amb 210 euros al mes

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i la ministra d'Habitatge, Carme Chacón, han presentat a La Moncloa el pla per facilitar als joves l'accés a l'habitatge. Entre les mesures més destacables hi ha que el govern espanyol avalarà els joves menors de 30 anys que lloguin la seva primera vivenda. A més, amb el nou pla, les persones que visquin de lloguer tindran els mateixos beneficis fiscals que fins ara tenien els que compraven una vivenda. Aquest pla el va anunciar el president espanyol el passat mes de juliol i forma part de les propostes socials que l'executiu vol potenciar en aquesta etapa final de legislatura.

Actualitzat

A partir de l'1 de gener, els joves menors de 30 anys que lloguin la seva primera vivenda rebran l'aval de l'executiu espanyol durant sis mesos, un préstec de 600 euros per al pagament de la fiança, i una ajuda directa de 210 euros mensuals durant quatre anys.

És una de les principals mesures que preveu el pla que avui han presentat el president espanyol i la ministra de Vivenda, un pla que busca facilitar l'accés dels joves a l'habitatge.

José Luis Rodríguez Zapatero ha precisat que tindran accés a aquest aval tots els joves ocupats d'entre 22 i 30 anys amb uns ingressos anuals menors als 22.000 euros. Segons els càlculs de l'executiu, vuit de cada deu joves ocupats es troba en aquesta situació.

El pla també preveu altres mesures per incentivar i facilitar el lloguer, com l'ampliació al lloguer de les mateixes deduccions fiscals de què avui en dia gaudeixen tots aquells que compren una vivenda. D'aquesta mesura se'n beneficiaran a partir de l'1 de gener del 2008 totes les persones, sense límit d'edat, amb uns ingressos nets anuals de com a màxim 24.000 euros.

Zapatero ha explicat que aquestes mesures, la desgravació fiscal del lloguer i la renda per a l'emancipació, són compatibles i els qui compleixin els requisits rebran tots dos beneficis. Aquest pla de la vivenda forma part de les propostes socials que l'executiu vol potenciar en aquesta etapa final de legislatura. Aquestes mesures es veuran complementades els pròxims mesos amb altres per afavorir l'accés a l'habitatge a més col·lectius, segons ha explicat el president espanyol. "Estic convençut que amb l'esforç de tots podem aconseguir que la vivenda deixi de ser un problema i es converteixi en un dret tal com diu la Consitució", ha afegit.

La ministra d'Habitatge s'ha reunit les últimes setmanes amb tots els col·lectius que tenen relació amb aquesta temàtica per consensuar posicions. L'última reunió va ser una conferència sectorial la setmana passada per fer una línia d'acció conjunta amb totes les comunitats autònomes.

Aquest pla el va anunciar el president espanyol el passat mes de juliol durant la clausura del XXIII Congrés de les Joventuts Socialistes. Aleshores Rodríguez Zapatero va anunciar que a la tardor l'executiu faria un "gran salt" per facilitar l'accés a la vivenda als joves i fomentar les polítiques de lloguer.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut