Barcelona

Puigcercós insta CiU i PSC a aprendre del PNB i Duran posa en dubte que Zapatero compleixi

L'acord entre el govern del PSOE i el Partit Nacionalista Basc que permetrà als socialistes tirar endavant els pressupostos generals per l'any que ve ha planat sobre la política catalana. Convergència i Unió afirma que Zapatero no complirà el compromís i, a través del seu portaveu al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, assegura que no lamenten perdre influència a Madrid per "administrar la misèria del final de la legislatura". Per la seva banda, el líder d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, diu a PSC i Convergència que n'aprenguin, del PNB.

Actualitzat
Joan Puigcercós ha fet un toc d'alerta a CiU i PSC després que aquest divendres s'ha sabut l'acord entre PSOE i el PNB en matèria de pressupostos. El que n'han tret els nacionalistes bascos -una vintena de traspassos de competències- l'ha portat a demanar-los que en prenguin nota.

El president d'ERC lamenta que després d'anys de govern de Jordi Pujol i de remenar la cua els últims temps a Madrid, CiU no hagi estat capaç d'aportar res a Catalunya. També hi ha hagut crítiques per al PSC, de qui ha dit que tot i ser decisius a Madrid, amb 25 diputats al Congrés, han aconseguit ben poca cosa.

CiU defensa que no hagin negociat

El portaveu de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, ha opinat també sobre l'acord pressupostari a través del seu blog per defensar-se de qui recrimina a CiU que no hagin intentat pactar amb el govern a canvi de contrapartides.

Duran i Lleida diu que no està preocupat pel fet de perdre influència perquè entén que només servirà per "administrar la misèria del final de la legislatura". També s'ha mostrat respectuós amb l'actitud del PNB però ha posat en dubte que Rodríguez Zapatero acabi complint el que s'ha pactat.

Duran ha defensat la posició de la federació perquè diu que els números no garanteixen ni la creació de llocs de treball ni la competitivitat ni la inversió pública de l'Estat a Catalunya.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut