L'ORGANITZACIÓ METEOROLÒGICA MUNDIAL I EL CLIMA A L'ESTIU EL 2100 A LES CIUTATS

El clima del 2100: Frankfurt serà com Barcelona, i Madrid, com Còrdova

Enric AgudActualitzat

L'OMM (Organització Meteorològica Mundial), en col·laboració amb Climate Central, ha llançat una nova sèrie d'una dotzena de vídeos sobre "Summer in the City" realitzats per diversos presentadors del temps. Es planteja com serà el clima d'algunes ciutats a finals de segle, el 2100, en funció dels diversos escenaris d'emisions de gasos d'efecte hivernacle. Per exemple, a finals de segle, Frankfurt pot tenir unes temperatures semblants a les de Barcelona, i Madrid a les de Còrdova.

Els vídeos estan subtitulats en anglès, francès i castellà. Finalment, conclouen amb una declaració encoratjadora de Miguel Mancera, alcalde de Ciutat de Mèxic i vicepresident de Ciutats per Amèrica Llatina.

Barcelona, com a ciutat de referència a Europa en molts sentits, també ha estat triada per la televisió ARD d'Alemanya. La presentadora del temps Silke Hansen, pronostica per la ciutat de Frankfurt (en el cas de l'escenari més favorable) unes temperatures semblants a les de la capital catalana.

Els informes sobre el clima "estiu a la ciutat" es poden consultar al canal de YouTube de l'OMM i la WMO també utilitza l'etiqueta #cityheat a Twitter.

Anar al contingut