Histerectomia utilitzant el sistema HUGO Ras a MútuaTerrassa.
Histerectomia utilitzant el sistema HUGO Ras a MútuaTerrassa.

MútuaTerrassa fa la primera intervenció quirúrgica ginecològica de l'Estat amb la plataforma robòtica HUGO Ras

ACN Terrassa - L'hospital universitari MútuaTerrassa ha dut a terme la primera intervenció quirúrgica de l'Estat en l'àmbit ginecològic utilitzant la plataforma robòtica HUGO Ras. Concretament, s'ha fet una histerectomia robòtica amb el sistema de cirurgia assistida de darrera generació. Fins ara, la pràctica s'havia fet en alguns hospitals públics però focalitzades en altres especialitats, com la urologia o nefrologia. El sistema suposa un pas endavant en termes de seguretat, precisió i versatilitat quirúrgica, amb una minuciositat tecnològica que reverteix directament en la dissecció dels teixits, permetent un major respecte envers els nervis i disminuint així les possibilitats de dolor postoperatori de la pacient.

Aquesta plataforma robòtica modular de gran flexibilitat permet incorporar o extreure els diferents braços robòtics, adaptant-los d'acord a la complexitat del procediment. També permet optimitzar-ne l'ús per facilitar procediments híbrids com laparoscòpia i RAS. Al mateix temps, aquests braços són fàcils de transportar i emmagatzemar i disposen de la mateixa tecnologia que s'empra en la cirurgia laparoscòpica.

Pel que fa a l'experiència del cirurgià, permet tenir més precisió en els moviments, eliminar la tremolor i realitzar moviments dins de la cavitat abdominal que amb la laparoscòpia convencional són impossibles. Amb la plataforma robòtica HUGO Ras, a més, el cirurgià millora la seva ergonomia en una consola oberta, fet que li permet tenir una comunicació directa amb la resta de l'equip.

La posició és molt més còmoda, disminuint el cansament, cosa que repercuteix en benefici per al pacient i gràcies a les ulleres 3D té una millor visió de determinades estructures. A partir de l'experiència, MútuaTerrassa ha avançat que utilitzarà aquest sistema en l'àmbit de la cirurgia general.

Anar al contingut