No és un monument a una estrella del rock. És el dissenyador de l'arma més mortífera a tot el món (Reuters)
No és un monument a una estrella del rock. És el dissenyador de l'arma més mortífera a tot el món (Reuters)
Moscou

Moscou aixeca un monument a Kalàixnikov, el creador de l'arma més mortífera

El govern rus destaca que aquest fusell és una "marca cultural de Rússia", però la filla de Mikhaïl Kalàixnikov admet que el seu pare vivia amb amargor l'èxit de la seva creació

Manel AlíasActualitzat

Moscou té un nou monument al centre de la ciutat. Està dedicat a Mikhaïl Kalàixnikov, el creador del fusell més conegut del món. Ja havia rebut molts honors en vida, però ara, poc més de 4 anys després de morir, se li ha retut un homenatge amb un projecte que ha tingut el vistiplau personal de Vladímir Putin.

Des de lluny pot semblar una estrella de rock, però es tracta d'un altre tipus d'estrella. És l'estàtua de Mikhaïl Kalàixnikov. A les seves mans, l'obra que l'ha convertit en un heroi a Rússia: el fusell d'assalt soviètic AK-47. Al costat del monument, el ministre de Cultura no ha estalviat elogis a l'arma: "És clar que el fusell d'assalt Kalàixnikov és una verdadera marca cultural de Rússia."

 

 

Per justificar que s'erigeixi un monument al dissenyador d'una arma, se li ha situat al costat l'arcàngel Sant Miquel, que també va armat per combatre el mal. Però el Kalàixnikov no és precisament el símbol del colom de la pau. Es diu que és l'arma que ha matat més persones a tot el món.

La filla de Mikhaïl Kalàixnikov, encarregada d'inaugurar l'estàtua, ha reconegut a Catalunya Ràdio que el seu pare vivia amb amargor l'èxit de la seva creació: "A ell no li agradava. I deia que el constructor no en té la culpa."

La fàbrica Kalàixnikov, que pertany en part a l'Estat, produeix molts altres productes i sembla que tenen èxit. Fa poc que han anunciat una ampliació de la plantilla de 1.700 persones.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut