Artur Mas durant una sessió de control al govern al Parlament.
L'oposició demanarà explicacions a Artur Mas sobre el "cas Palau".
Barcelona

L'oposició demana a Mas explicacions pel "cas Palau"

L'oposició ha començat a reclamar explicacions a Artur Mas pel suposat finançament irregular de Convergència Democràtica després de les conclusions del jutge instructor del "cas Palau".

RedaccióActualitzat
Després de les conclusions del jutge instructor del "cas Palau" , l'oposició reclama explicacions a Artur Mas pel suposat finançament irregular de Convergència Democràtica. El portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha demanat que es tornin els diners del Palau. "És imprescindible que el senyor Mas doni explicacions en seu parlamentària i que això tingui dues conseqüències molt clares: que se sàpiga tota la veritat judicial però també que es tornin els diners, que són propietat de tots, en molts casos de forma indirecta o indirecta", ha manifestat.

El PPC i Ciutadans han exigit responsabilitats polítiques. El portaveu del PP català, Enric Millo, ha dit que espera que Mas, "a la vista d'aquesta interlocutòria judicial, aprofiti demà mateix el ple del Parlament de Catalunya per explicar què pensa fer en relació amb les responsabilitats polítiques". En la mateixa línia, el líder de C's, Albert Rivera, ha manifestat: "Al marge de qui vagi a la presó finalment, el que és evident és que políticament, si s'ha organitzat una trama il·legal i delictiva per drenar recursos públics a través de les obres públiques, aquí hi ha d'haver responsables polítics, no només judicials. I els responsables polítics ens ha de dir el senyor Mas qui són".

El president d'Iniciativa-Esquerra Unida, Joan Herrera, també exigeix explicacions addicionals d'Artur Mas i no entén per què el mateix Palau de la Música declina exigir responsabilitats a Convergència Democràtica. En aquest sentit, ha manifestat: "No pot ser que el fiscal i el jutge determinin la responsabilitat de CDC utilitzant el Palau per finançar-se i que quan el Palau de la Música ha de defensar la seva honorabilitat no acusi aquells que n'han degradat la imatge".
Anar al contingut