Estudiants a punt de fer exàmens de la selectivitat a Girona
Estudiants a punt de fer exàmens de la selectivitat a Girona (Europa Press)

Les universitats tindran un programa Erasmus en l'espai lingüístic del català

El Departament de Recerca prepara un programa per fer estades de la comunitat universitària a Catalunya, les Balears, el País Valencià, Andorra, la Catalunya Nord i l'Alguer

Actualitzat

A l'estil de l'Erasmus, però pels Països Catalans. El Departament de Recerca i Universitats prepara un programa de mobilitat entre les 22 universitats de la Xarxa Vives, que permetrà als estudiants fer estades a Catalunya, les Balears, el País Valencià, Andorra, la Catalunya Nord i l'Alguer.

Una de les finalitats del programa és visibilitzar el domini lingüístic i reforçar la unitat de llengua, però també fomentar les relacions entre la comunitat universitària dels diferents territoris de parla catalana.

Les beques s'adreçaran als estudiants de grau i postgrau i també al personal docent i investigador (PDI) i el personal d'administració i serveis (PAS) de les 22 universitats.

Un estudiant a la Universitat de Barcelona
Un estudiant a la Universitat de Barcelona (Europa Press / David Zorrakino)

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha anunciat el programa durant una visita institucional aquest dijous a les illes Balears, des d'on ha comparegut conjuntament amb el rector de la UIB, Jaume Carot.

Per la Generalitat, la iniciativa permetrà "articular una regió del coneixement entre sistemes de parla catalana".

Les universitats de la xarxa col·laboraran en diversos programes. Segons Carot, una de les primeres accions serà en l'àmbit de les tecnologies marines.

Avui, les Balears, el País Valencià i Catalunya participen al Pla Complementari d'Astrofísica, un projecte de tecnologies avançades per explorar l'univers.

ARXIVAT A:
UniversitatCatalà
Anar al contingut