Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona demana la dimissió d'Álvarez amb el vot en contra del PSC i ICV

La situació de minoria en què es troba l'equip de govern de Barcelona s'ha evidenciat aquest divendres amb una votació a favor de la dimissió de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, i el secretari d'Estat d'Infraestructures, Víctor Morlán. La proposició s'ha aprovat al ple amb els vots favorables de l'oposició -CiU, PPC i ERC- i el rebuig del PSC i ICV-EUiA, tot i que aquesta última formació ha aclarit que la ministra "hauria de dimitir perquè ja no ens la podem creure més". El ple de l'Ajuntament també ha aprovat per unanimitat un text que insta el govern espanyol a endarrerir les obres de l'AVE "el temps necessari", fins que es garanteixi la plena seguretat de les obres.

Actualitzat
L'ecosocialista Imma Mayol ha matisat el vot negatiu del seu grup dient que "costa entendre" que la titular de Foment encara no hagi dimitit. Mayol ha explicat que no han votat la proposta de CiU perquè inclou la petició que es revisi el traçat de l'AVE a Barcelona, cosa que veuen inecessària.

Pel que fa al quart tinent d'alcalde i responsable d'Infraestructures de l'Ajuntament, Ramón García Bragado, ha afirmat que vol "garanties que les coses es faran bé" i s'ha distanciat del text de CiU perquè, segons diu, "vota perquè no es facin" les coses.

El president del grup municipal de CiU, Xavier Trias, ha justificat la petició de dimissió pel "cúmul d'incidències que han acabat amb una afectació total" del servei de rodalies i amb "col·lapse històric del trànsit" d'entrada a Barcelona.

El popular Alberto Fernández Díaz ha dit que "mai hi havia hagut tanta negligència" i ha acusat Morlán "d'elevar al quadrat la incompetència de la ministra".

El republicà Jordi Portabella s'ha afegit a la petició "perquè la ministra ha fracassat".
Anar al contingut