Investiguen la mort de sis lleons protegits que podrien haver estat enverinats a Uganda
Imatge d'arxiu (Unsplash)

Investiguen la mort de sis lleons protegits que podrien haver estat enverinats a Uganda

Les autoritats sospiten que traficants d'animals els podrien haver enverinat

Uganda investiga les morts de sis lleons en un parc natural del sud-oest del país. Les autoritats creuen que podrien haver estat enverinats per traficants d'animals.

Les restes dels lleons es van trobar esquarterades i en faltaven algunes parts. Al seu voltant s'hi van trobar vuit voltors morts, segons el Departament de Fauna Salvatge d'Uganda. Aquest indici apunta a "un possible enverinament dels lleons causat per persones desconegudes", segons les autoritats ugandeses.

En un comunicat apunten que es podria tractar d'un cas vinculat al tràfic il·legal de fauna salvatge.

 

Des del Departament de Fauna Salvatge del país lamenten l'impacte negatiu d'aquestes morts i asseguren que enfortiran la protecció d'aquests animals. 

El parc és popular entre els turistes, que hi van a veure grans mamífers com lleons, girafes, elefants i hipopòtams. No obstant això, l'enverinament de lleons ha estat generalitzat al parc, que s'estén a banda i banda de la frontera amb la República Democràtica del Congo, infestada de milícies.

El turisme aporta més del 20% dels ingressos exteriors d'Uganda i va representar més de 1.600 milions de dòlars per al país al 2019, segons estadístiques de la Junta de Turisme d'Uganda, una entitat estatal.

Anar al contingut