Madrid

Indústria es compromet a adaptar la normativa per garantir les festes tradicionals associades al foc

El ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, es compromet a adaptar la normativa europea sobre pirotècnia per garantir les festes tradicionals associades al foc, com la Patum de Berga. Segons Sebastián, la normativa tindrà com a objectiu garantir la seguretat dels ciutadans i per elaborar-la es consultarà tots els sectors afectats.

Actualitzat
Miguel Sebastián, ministre d'Indústria del govern espanyol, ha assegurat que la defensa del patrimoni cultural és una "prioritat" del govern espanyol i que "en cap cas" les festes tradicionals associades al foc quedaran perjudicades en la transposició de la directiva europea. En la sessió de control al Congrés, la primera de l'any, ha explicat que el seu ministeri elabora un primer esborrany de reial decret que adaptarà el reglament jurídic espanyol als requisits de la directiva, però "sense cap menyspreu" per a un patrimoni cultural del qual tots els espanyols se senten "orgullosos".

El titular d'Indústria ha afegit que en l'elaboració d'aquest reial decret es recolliran les "inquietuds" tant de les comunitats com de les entitats i de les principals associacions del sector, un sector que aquest dissabte passat va mostrar la seva preocupació per la directiva europea que posa en perill fetes com la Patum, quan 10.000 persones es van manifestar, precisament, pels carrers de Berga.

El govern espanyol ha constituït un grup de treball al comitè europeu de normalització que està determinant els "requisits essencials de seguretat" que han de tenir aquestes celebracions, per tal de garantir-hi la seguretat pública i la protecció del medi ambient.

Sebastián ha parlat de la qüestió en resposta a una pregunta del diputat d'ERC Joan Tardà, que ha sol·licitat que les festes singulars i les tradicionals amb foc, com la revetlla de Sant Joan, quedin "al marge" del reial decret.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut