Luxemburg

Indemnitzacions als passatgers que agafin un vol amb un retard de més de tres hores

El Tribunal de Justícia de la UE ha trencat una llença en favor dels drets dels passatgers dels avions. L'alt tribunal considera que els viatgers que pateixen un retard de més de tres hores tenen dret a reclamar i rebre la mateixa indemnització que els que pateixen una cancel·lació. La legislació de la UE preveu que els passatgers dels vols cancel·lats puguin reclamar una compensació que oscil·la entre els 250 i els 600 euros.

Actualitzat
El jutges entenen que els perjudicis de les persones que pateixen un retard important són els mateixos que en el cas d'una cancel·lació. Per tant, si els passatgers d'un vol cancel·lat amb poca antelació tenen dret a rebre una indemnització sempre que aterrin a l'aeroport de destí tres hores més tard del previst, el mateix s'ha de garantir als passatgers que pateixin grans retards.

Les aerolínies tindran l'obligació de pagar aquestes indemnitzacions sempre que la causa del retard sigui directament responsabilitat seva, com per exemple, en el cas d'una avaria. Quedaran exemptes quan es tracti de causes alienes com per exemple, mal temps.

Anar al contingut