Gaza

Haniyeh afirma que es retirarà del govern si s'aixeca el boicot a l'ANP

Enmig d'un clima cada vegada més tens, i amb nous atacs de l'exèrcit israelià en les últimes hores, el primer ministre palestí, Ismail Haniyeh, ha obert una mica les portes a un futur acord entre les dues faccions palestines, Al-Fatah i Hamas. En la pregària dels divendres, ha dit que està disposat a retirar-se i no encapçalar un futur govern d'unitat nacional per afavorir que la comunitat internacional aixequi l'embargament. Recordem que fa nou mesos que es manté i que està deixant els palestins en una situació que l'ONU qualifica de crítica.

Actualitzat
"Si posem d'una banda la qüestió del bloqueig, i de l'altre el que jo sigui primer ministre, aleshores que el bloqueig s'aixequi per posar fi al patiment dels palestins", ha afirmat Haniye en el sermó setmanal que acostuma a fer els divendres a les mesquites de Gaza.

Segons el primer ministre palestí, la comunitat internacional ha demanat ue sigui destituït com a condició per restablir les ajudes a l'ANP, suspeses després que el Quartet de Madrid li exigís el reconeixement d'Israel i l'acceptació dels acords signats fins ara.

Fonts palestines implicades en les negociacions per la formació del govern d'unitat nacional, dirigit pels moviments majoritaris Hamas i Al-Fatah, ja havien avançat a principis d'aquesta setmana que Haniye no seria el pròxim primer ministre.

les negociacions s'han accelerat després que el líder de Hamas a l'exili, Haled Meshal, dialogués aquest dijous per telèfon amb el president palestí, Mahmud Abbas, arrel de la mort de 19 palestins en un bombardeig israelià al nord de Gaza.

Segons fonts governamentals palestines, es tracta de la primera conversa ente ambdós en mesos i un indici que s'estan preparant els últims detalls de l'acord de coalició.
Anar al contingut