Atemptats del 17A

Cambrils homenatja les víctimes del 18A: "Som ciutat de llum i fa 5 anys va arribar la foscor"

"És un dolor compartit", ha dit Oliver Klein Bosquet, alcalde de Cambrils, en un acte on s'ha recordat la víctima mortal de l'atemptat i s'ha acompanyat els seus familiars

Actualitzat

Cambrils ha commemorat el cinquè aniversari de l'atemptat en aquesta localitat costanera, hores després de l'atac a la Rambla de Barcelona el 17A del 2017. La matinada del 18 d'agost del 2017 cinc terroristes, que van acabar sent abatuts, van matar una persona i en van ferir set més.

L'acte "Cambrils per la Pau" ha tingut lloc al Memorial per la Pau, situat davant el Club Nàutic de Cambrils, on s'ha fet una ofrena de roses blanques i s'ha guardat un minut de silenci.

Oliver Klein Bosquet, alcalde de Cambrils, és l'únic que ha parlat en nom de totes les autoritats. "Cambrils és una ciutat de llum i fa cinc anys ens va arribar la foscor", ha dit en un discurs per acompanyar les víctimes i els seus familiars en el dolor, "que és un dolor compartit".

"En nom de Cambrils i dels ciutadans i ciutadanes, ens comprometem i donem un missatge de pau, una pau que s'ha d'imposar a la rancúnia i al dolor."

L'alcalde ha dit unes paraules en castellà, ja que la dona que va morir atropellada en l'atemptat era de l'Aragó. A l'acte hi han estat presents familiars de la víctima i autoritats aragoneses. 

Klein ha defensat la importància d'actes com aquest, cinc anys després, per "prevenir l'odi, el terrorisme i la guerra" i per "mantenir la memòria viva a tothom". I també ha aprofitat per fer un reconeixement als cossos de seguretat que van actuar en el moment dels fets i que vetllen perquè "no passi més"

EN DIRECTE | Homenatge a les víctimes de l'atemptat del 18A a Cambrils
L'acte ha tingut lloc al Memorial per la Pau, davant del Club Nàutic de Cambrils (CCMA)

Hi han assistit Maria Eugènia Gay Rosell, delegada del govern espanyol a Catalunya; Tània Verge Mestre, consellera d'Igualtat i Feminisme de la Generalitat de Catalunya; Joan Sabaté Borràs, subdelegat del govern espanyol a Tarragona; Teresa Pallarés Piqué, delegada territorial del govern de la Generalitat a Tarragona; José Javier Sada Beltrán, president de les Corts d'Aragó, o José Crespín Gómez, subdelegat del govern espanyol a Lleida, entre d'altres.

També s'hi ha convidat Jordi Munell i Garcia, alcalde de Ripoll, i Joan Roig Castell, alcalde d'Alcanar, i Saloua Bichri, cònsol general de Marroc a Tarragona, Lleida i Aragó.

L'acte ha estat moderat per Oscar Molero, poeta i articulista vinculat amb Cambrils. Durant l'ofrena ha sonat "El cant dels ocells", interpretat pels violoncel·listes Olga Prats i Jesús Valls.

ARXIVAT A:
TerrorismeAtemptats Barcelona Cambrils
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut