Els hotelers s'ofereixen a pagar tests als turistes quan marxin d'Espanya
Passatgers sortint de l'aeroport de Menorca, aquest dilluns (EFE/David Arquimbau Sintes)

Els hotelers s'ofereixen a pagar testos PCR als turistes quan marxin d'Espanya

La Confederació Espanyola d'Hotels i Apartaments Turístics considera injusta la quarantena imposada pel Regne Unit i reclama mesures en l'àmbit de la UE

Actualitzat

Una galleda d'aigua freda. D'aquesta manera han qualificat els hotelers la decisió del govern britànic d'imposar, des d'aquest diumenge, una quarantena de 15 dies als viatgers procedents d'Espanya.

Per evitar una mesura que consideren "injusta" i "totalment il·lògica i poc rigorosa", els hotelers de l'Estat han plantejat assumir ells el cost de les proves PCR que es puguin fer els turistes abans de tornar al seu país d'origen. 
 

En un videocomunicat, el president de la Confederació Espanyola d'Hotels i Apartaments Turístics (CEHAT), Jorge Marichal, ha explicat que s'ofereixen a finançar aquests testos, al mateix temps que ha reclamat mesures en l'àmbit europeu per no aturar el mercat turístic: 

"Crec que és important, més que mai, que la Unió Europa faci un pas endavant en aquest tema. Crec que estem perdent moltíssim temps. S'haurien de posar sobre la taula totes les mesures sanitàries que es pugui.

En aquest cas, el tema dels tests creiem que és imprescindible. I no només els tests en origen, sinó també el test a destinació. Els hotelers estem disposats a córrer amb aquest cost i a col·laborar perquè hi hagi reciprocitat, i no només que els clients vinguin testejats des de l'origen, sinó tornar-los testejats des de la nostra destinació turística"."

 

 

El president dels hotelers ha reclamat que les decisions "s'adoptin en base a criteris objectius d'evolució de la seguretat sanitària" i ha remarcat que els hotelers de l'estat espanyol compleixen "els protocols més exigents de tot Europa". 

Per tot plegat, considera una "decepció i una sopresa" que el Regne Unit hagi optat per fer tancar a casa els viatgers procedents del territori espanyol, "de forma poc reflexionada i sense obeir a la situació real que tenim a Espanya".

 

A més d'aquesta quarantena, el sector dels allotjaments turístics ha de fer front també a les recomanacions de França i Bèlgica de no viatjar a Catalunya i Aragó. A la Jonquera, el trànsit ha caigut més d'un 50% després d'aquesta recomanació. 

Les Balears i les Canàries s'han mogut per poder quedar al marge de la quarantena, però per ara hi continuen incloses. 

ARXIVAT A:
Coronavirus TurismeDesescalada
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut