Quarantena de 14 dies a qui arribi al Regne Unit des d'Espanya
Quarantena de 14 dies a qui arribi al Regne Unit des d'Espanya

El Regne Unit imposa quarantena de 14 dies a tothom que hi arribi des d'Espanya

La segona onada de contagis ha empès el govern britànic a excloure Espanya dels països segurs davant la pandèmia

RedaccióActualitzat

El Regne Unit reimposa quarantena de 14 dies, a partir d'aquest diumenge, a tots els viatgers provinents d'Espanya, segons ha anunciat el govern escocès.

Les autoritats del Regne Unit han decidit treure Espanya del llistat de països exempts de la quarantena per assegurar-se que els viatgers acabats d'arribar no escampen el coronavirus. Segons un comunicat del govern escocès, la mesura s'ha adoptat tenint en compte l'increment del nombre de positius dels últims dies a l'estat espanyol.

 

 

Polítiques anti-Covid coordinades

La mesura s'ha pres de comú acord entre les autoritats nord-irlandeses, escoceses, del País de Gal·les així com del govern britànic.

Els positius per Covid-19 continuen creixent al conjunt d'Espanya. S'ha passat de 250 casos diagnosticats diàriament al juny, a més de 1.500 aquesta setmana. Els contagis augmenten en 30 províncies, i també hi ha més ingressos als hospitals. L'Aragó -amb Catalunya- té el nombre més elevat de casos nous. Arreu s'assenyala l'oci nocturn com un dels àmbits de propagació del virus i s'estén la limitació d'horaris en bars i discoteques.

La decisió del Regne Unit segueix els passos de recomanacions o mesures anunciades per França, Noruega i Bèlgica.

 

El govern espanyol assegura que els brots estan controlats
El govern espanyol assegura que els brots estan controlats (REUTERS/ John Sibley)

 

El govern de Boris Johnson va aprovar a mitjans de juny imposar quarantena als viatgers britànics que tornaven al país, però les pressions del sector turístic i de l'aviació van obligar el govern a aprovar llistes de països exempts de complir les mesures; Espanya s'hi trobava inclosa fins aquest dissabte. 
 

"Brots controlats i aïllats"

La ministra d'Afers Exteriors, Arancha González, ha insistit que Espanya és un país segur pel que fa al coronavirus però ha aclarit que respecta les decisions del govern britànic i assegura estar-hi en contacte. En tot cas, insisteix que a Espanya  els brots estan localitzats, aïllats i controlats.
 

Primers vols cancel·lats

El majorista de viatges TUI al Regne Unit ha anunciat que cancel·la tots els vols amb destinació a la Península i a les illes Canàries a partir d'aquest diumenge. La companyia s'ha mostrat "molt decebuda" per no haver rebut més informació sobre la quarantena imposada pel govern als viatgers que arribin d'Espanya. TUI ha assegurat als seus clients que ja estiguin de vacances a Espanya que retornaran al Regne Unit amb els vols previstos.

Els britànics representen el 20% dels visitants estrangers a Espanya.

ARXIVAT A:
Coronavirus Turisme
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut