Façana de l'Ajuntament d'Arenys de Munt
Façana de l'Ajuntament d'Arenys de Munt
Arenys de Munt / els Hostalets de Pierola

Els ajuntaments d'Arenys de Munt i els Hostalets de Pierola no es constituiran dissabte

El TSJ de Catalunya estudia els recursos presentats per ERC i la constitució d'aquests ajuntaments s'ajorna fins al juliol

RedaccióActualitzat

Almenys dos ajuntaments de les comarques de Barcelona, Arenys de Munt i els Hostalets de Pierola, no es podran constituir dissabte, perquè la justícia estudia els recursos presentats contra l'escrutini.

A Arenys de Munt, ERC ha presentat un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en qupe reclama la validesa del recompte de la nit electoral, que va atorgar la victòria als republicans amb sis regidors i va deixar el PP fora del consistori.

Els populars van recórrer un vot nul i la Junta Electoral els va donar la raó. Aquest vot ha fet baixar ERC a cinc regidors i ha fet entrar el PP al plenari d'Arenys de Munt, amb un representant. Des d'Esquerra, però, es considera que el vot ha de ser nul perquè, a banda de la papereta, contenia un full de propaganda electoral.

Als Hostalets de Pierola també és ERC qui ha presentat un recurs al Tribunal Superior de Justícia per un vot impugnat. En aquest cas, la Junta Electoral va donar com a vàlid un vot anul·lat el mateix dia de les eleccions i que va provocar que ERC i PSC s'haguessin de disputar un regidor per sorteig ja que havien empatat a 439 vots. En el sorteig, l'atzar va decidir que el PSC aconseguís el cinquè regidor i la victòria electoral. ERC hi va presentar al·legacions, però la Junta Electoral Central les va desestimar. Per això, la formació republicana ha decidit presentar un recurs al Tribunal Superior de Justícia.

Mentre s'espera la resolució dels recursos, la constitució dels dos ajuntaments s'ajorna fins al juliol.

 

 

Anar al contingut