Londres

Els aeroports britànics ja permeten portar equipatge de mà als avions

Els dos aeroports principals de Londres, Heathrow i Gatwick, comencen a relaxar les estrictes mesures de seguretat que es van decretar de forma extraordinària dijous passat. Des de primera hora del matí, ja es permet que els passatgers pugin a l'avió amb una bossa de mà. A més, els escorcolls que es fan a la terminal s'han reduït a la meitat. Tot plegat permet retallar considerablement les llargues cues d'espera que es formaven els últims dies i que han provocat molts retards. La mesura s'ha pres arran de la decisió de rebaixar el nivell d'alerta per atemptat terrorista, que ha passat de "crític" a "greu".

Actualitzat

No està permès pujar a l'avió amb cap líquid, amb l'excepció de medicaments amb recepta i imprescindibles per al seu ús durant el vol i llet i aliments per a nadons, que haurà de ser tastada pel passatger davant els agents de seguretat.

També està prohibit portar gel, pasta de dents, qualsevol tipus de locutori, xampú, begudes, aerosols, perfums, desodorants o espuma. Per contra, sí que estan permesos els aparells electrònics, com càmeres digitals, telèfons mòbils o MP3.

Els passatgers amb destinació als EUA també podran portar equipatge de mà, tot i que es manté la prohibició de portar líquids o gels. La beguda i el menjar s'haurà de consumir, per tant, abans d'embarcar.

Per la seva banda, els aeroports de Stansted, Glasgow, Edimburg, Aberdeen i Southampton permeten l'equipatge de mà des dilluns al migdia, tot i que s'espera que continuï havent-hi endarreriments en els vols a causa de les mesures de seguretat.

Per últim, tots els aeroports demanen als passatgers que minimitzin el seu equipatge amb l'objectiu d'agilitzar el procés de facturació.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut