El risc de brot a l'àrea metropolitana de Barcelona en 3 gràfiques

A Barcelona la situació es va complicar a mitjans de la setmana passada, i ara ja està en vermell a 17 de juliol

Actualitzat

El coronavirus s'estén amb molta rapidesa, i per frenar-lo s'ha de limitar la mobilitat de la gent. La majoria dels casos són entre joves i amb símptomes lleus; per això, de moment, la sanitat pot absorbir bé els brots, però creix la preocupació perquè hi ha transmissió comunitària a les zones on a partir d'aquest divendres s'extremen les precaucions, que són Barcelona i 12 municipis més de la seva àrea metropolitana. 

Les mesures afecten el Barcelonès, el Baix Llobregat i el Vallès. Això vol dir, des de Viladecans, Sant Boi de Llobregat, altres poblacions al voltant de l'Hospitalet, fins a l'altra banda de la capital, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet i Badalona. Queden afectades 2,7 milions de persones, el 35% de població de Catalunya. 

I les mesures es prenen pel repunt de casos dels últims dies. A Barcelona la situació es va complicar a mitjans de la setmana passada, i ara ja està en vermell. Actualment hi ha una mitjana de 95 contagis notificats cada dia. 

 

 

A l'àrea Metropolitana Sud, sobretot marcada pels brots de l'Hospitalet, tenen una situació encara pitjor, amb 113 casos de mitjana els últims dies. 

 

I aquesta és la situació a la regió Metropolitana Nord, més controlada i encara en la zona verda de la corba, amb uns 40 casos al dia aquesta setmana. 

 
ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut