Vitòria

El PP basc ofereix lleialtat a López i celebra l'inici de la legislatura "de la llibertat"

La bona sintonia entre el PSE i el PP s'ha escenificat al Parlament de Vitòria en el debat d'investidura, en què els populars han ofert "lleialtat" al futur lehendakari, Patxi López. El president del Partit Popular Basc, Antonio Basagoiti, ha celebrat l'inici d'una legislatura que serà "la de la llibertat, la convivència i l'acord". També ha destacat que entre els parlamentaris "per primera vegada no hi ha representants d'ETA" i ha recordat Gregorio Ordóñez i Fernando Buesa, diputats assassinats per la banda terrorista.

Actualitzat
Antonio Basagoiti ha proclamat que el govern del qual formarà part el PP vol tornar al País Basc "les llibertats i els drets individuals". "La nostra obligació és estar a l'altura d'una ciutadania basca que vol prosperar i viure en llibertat", ha destacat en un discurs que el president dels populars, Mariano Rajoy, ha seguit des de la tribuna de la cambra. 

El dirigent popular ha assenyalat especialment l'absència de diputats de les llistes il·legalitzades de l'esquerra abertzale (Acció Nacionalista Basca i Democràcia 3 Milions) com un símbol de l'etapa que ha començat. "Avui es respira més normalitat, més llibertat i més decència en aquesta cambra", ha afirmat. 

Basagoiti ha admès diferències amb els socialistes bascos més enllà de l'acord de govern. Per exemple, en matèria econòmica, ha avisat que no renunciarà a buscar acords amb el PNB, amb els quals "hem compartit polítiques econòmiques d'èxit", si bé ha afegit que el document base del nou govern "va en la bona direcció amb el compromís d'austeritat, la retallada de despeses o la rebaixa d'impostos".

L'acord entre socialistes i populars ha motivat crítiques tant del PNB com de la resta de formacions basques, tret d'UPyD. 
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut