Barcelona

El finançament i els drets laborals, protagonistes en l'equador de la campanya

Junts pel Sí assoleix els 100.000 candidats simbòlics per al 27-S

Actualitzat

Junts pel Sí ha omplert el Casinet d'Hostafrancs per presentar el manifest de Sindicalistes pel Sí, que demana el vot per la coalició el 27-S per garantir els drets laborals i socials i per una sortida digna a la crisi. La vicepresenta Neus Munté, provinent de la UGT, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, han reclamat un nou estat perquè les decisions dels treballadors catalans no es prenguin des de Madrid. Junqueras ha dit:

"L'opinió de ningú perquè ningú es va oposar a una votació al Parlament de Catalunya sobre una taxa a les línies d'ADSL. Ningú hi va votar en contra. Es produeix un fet tan paradoxal que és que la decisió de ningú s'acaba imposant sobre la decisió de tots."

I Munté:

"Aquesta sortida de la crisi de Catalunya no la podrem fer si no disposem d'aquests instruments. No la podrem fer si continuem patint setmana rere setmana  decisions que provenen de 600 quilòmetres d'aquí, que ens continuen traient i arrabassant competències."

Entre els 120 firmants del manifest, sindicalistes de diverses forces, però sobretot de Comissions Obreres i de la UGT. Chakir El Homrani ha dit en aquest sentit:

"Això no va de banderes. És mentida. Si això anés de banderes, jo no estaria aquí. Això va de tenir eines, de tenir instruments, que la sobirania el que ens permet és actuar sobre la realitat."

El comitè d'empresa de Valeo, a Martorell, també ha fet sentir la seva veu.

Justament aquest divendres Junts pel Sí ha assolit l'objectiu que s'havia marcat: assolir la xifra de 100.000 candidats simbòlics per al 27-S.

El PSC defensa un finançament solidari i equitatiu

Miquel Iceta ha defensat un model federal que passa per un finançament solidari i equitatiu i amb competències exclusives en llengua, cultura i educació posant l'accent sobretot en la convivència.

"Sóc partidari que la reforma constitucional reconegui Espanya com una nació que integren nacions, nacionalitats i regions. Sé que això tendeix a ser molt polèmic. Nació o estat no és el mateix. Nació no ha de per què estar lligat a sobirania. Nació té a veure amb sentiment."

Iceta ho ha dit en la convenció federalista que organitza la fundació del PSC, Rafael Campalans.

El PPC, obert a un pacte fiscal

Al Fòrum Europa, María Dolores de Cospedal ha presentat García Albiol com un polític franc i clar, segons ella l'antídot contra...

"Els afanys separatistes i segregacionistes d'alguns que pretenen aixecar muralles."

Albiol diu que està obert a un pacte fiscal, però hi posa condicions.

"Jo estic obert. Ara si algú pretén que a través d'un nou model fiscal ha de servir com a instrument per diferenciar-nos, per dir que nosaltres som diferents que la resta, per aquí el PPC no hi anirem."

Catalunya Sí que es Pot defensa que el dia a dia de la gent estigui en campanya

Al costat de dirigents d'Iniciativa i Equo, Lluís Rabell ha visitat una de les comarques més castigades per l'atur, l'Anoia, per reactivar indústries i cooperatives de valor afegit i les energies alternatives són els eixos de les seves propostes.

"Cal una política i una actitud molt proactiva i un lideratge dels poders públics per estimular el desenvolupament econòmic i per orientar-lo i governar-lo."

Dolors Camats ha manifestat:

"Aquests temes són invisibles en aquesta campanya perquè la llista de Junts pel Sí només vol parlar del 'sí' i del 'no' i, per tant, el que nosaltres reclamem és que el dia a dia de la gent ha d'estar present en aquesta campanya."

Rabell ha rebutjat formar govern amb forces no sobiranistes.

Unió no votarà Mas per fer una declaració d'independència

Ramon Espadaler creu que el govern espanyol no complirà les lleis que faci el Parlament per separar-se d'Espanya. El cap de llista d'Unió també ha dit que no donarà els seus vots a Mas si fa una declaració d'Independència.

"Per quins set sous el govern central ha de complir una llei de transitorietat, quan té a l'altre costat un govern que clama i demana la insubmissió? Nosaltres no votarem el president Mas per fer una declaració d'independència. Nosaltres estem disposats a posar els nostres escons per l'estabilitat econòmica."

C's es defineix com l'únic partit regenerador que es presenta el 27-S

Ciutadans s'ha definit com l'únic partit regenerador que es presenta el 27-S, al costat de les opcions separatistes, diuen, i de les propostes immobilistes que no surten a guanyar.

"Tenim partits polítics que surten a perdre el partit. Tenim un partit que no saben ben bé a quina porteria marcarà els gols, com és el cas d'ICV i Podem, i tenim un partit polític, com és Ciutadans, que sortim a guanyar."

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut