Mare i filla, a l'escola (ACN/Laura Fíguls/Arxiu)
Mare i filla a l'escola (ACN/Laura Fíguls/Arxiu)

Educació informarà les famílies per Telegram sobre incidències de Covid a l'escola

Els sindicats critiquen les ràtios establertes i falta de mesures de seguretat en l'arrencada del curs

Redacció/AgènciesActualitzat

El Departament d'Educació posarà en marxa el canal de Telegram Salut Escola, amb el qual podrà informar directament les famílies. Hi publicarà tots els protocols i diàriament informarà de les incidències que hi hagi en qualsevol dels 5.500 centres de Catalunya.

Ho ha anunciat aquest dimecres el conseller d'Educació, Josep Bargalló, que ha dit que habilitaran un canal per informar les famílies de la situació del centre educatiu dels seus fills i un altre, també en aquesta aplicació de missatgeria, però adreçat a professors.

 

Les dades sortiran de l'aplicatiu Traçacovid, que els centres faran servir per informar al llarg del dia de possibles incidències i de les seves resolucions.

Com ja va anunciar a mitjan agost el mateix Bargalló, aquesta aplicació permetrà als directors d'escoles i instituts, o a aquells responsables que designin, d'informar en temps real de casos sospitosos, cribratges, resultats de proves i altres dades rellevants sobre la pandèmia de Covid-19 i el seu centre.

El conseller Josep Bargalló, a l'Institut Joan Miró de Cornellà de Llobregat (ACN/Gerard Artigas)
El conseller Josep Bargalló, a l'Institut Joan Miró de Cornellà de Llobregat (ACN/Gerard Artigas)


Bargalló ha detallat que la informació d'aquests canals també estarà disponible als webs del Departament de Salut i Educació.

"L'única manera d'acabar amb els rumors i les notícies falses a l'escola és ser transparents."


Queixes dels sindicats

Precisament, davant les incògnites que genera l'arrencada del curs, el Sindicat de Professors de Secundària ha demanat que s'ajorni l'inici de les classes. Considera que les mesures anunciades no garanteixen la seguretat davant la pandèmia.

El sindicat denuncia que la tornada del professorat a la feina s'ha fet sense les mesures adequades, com "reunions atapeïdes de docents sense mascareta" o "la manca de neteja i higiene dels centres".

També es queixa que el curs començarà amb classes de 30 i 35 alumnes, i no amb grups reduïts, i que mantenir grups estables a secundària "és impossible".

D'altra banda, CCOO de Catalunya ha qualificat de "decebedor" el paper del govern i de "reprovable" el del conseller Josep Bargalló.

El sindicat ha recordat les demandes acordades amb la resta de sindicats de garantir la presencialitat de tot l'alumnat; la reducció de ràtios a 10 alumnes per classe a infantil i 15 a primària i secundària; l'increment de personal docent necessari per atendre aquestes ràtios; equips de protecció individual per al personal docent; l'increment en un 20% del pressupost destinat a la neteja i desinfecció dels centres.

El secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, ha criticat la "manca de diàleg" per part del departament.

"A la ciutadania, a les famílies i als professors només els han ofert incertesa i neguit."

Aquest dimarts, mestres i professors s'han reincorporat a la feina per començar a preparar el curs. Molts van expressar les seves incerteses davant d'un curs més complicat que mai. A molts docents els han demanat que no s'estiguin al centre educatiu si no és imprescindible fins al dia 14, quan començarà el curs.

ARXIVAT A:
Educació Coronavirus
Anar al contingut