Sant Andreu de la Barca

Detingudes per drogar els clients en un club i estafar-los amb càrrecs a la targeta

Són dues responsables d'un local nocturn de Sant Andreu de la Barca que després d'adormir els clients els feien càrrecs fraudulents d'entre 300 i 1.500 euros

Actualitzat

Els Mossos van detenir dijous passat a Sant Andreu de la Barca, al Baix Llobregat, les encarregades d'un club nocturn per estafar clients. Se les acusa de quatre delictes d'estafa i un contra la salut pública per utilitzar substàncies perilloses que poden causar un dany greu a la salut.

Així mateix, van detenir una tercera dona per tinença d'una quantitat de cocaïna considerada com a delicte contra la salut pública.

Les detingudes, segons expliquen els Mossos, barrejaven fàrmacs amb les consumicions dels clients per poder-los fer càrrecs fraudulents amb les targetes de crèdit.


La investigació es va obrir a finals de setembre, quan els Mossos van tenir coneixement que s'havien presentat quatre denúncies per estafa que tenien un nexe comú: totes les víctimes havien denunciat càrrecs fraudulents als seus comptes bancaris els dies i franges horàries en què havien estat clients al mateix club nocturn de Sant Andreu de la Barca.


Càrrecs de 300 a 1.500 euros

Les quanties estafades eren petites però molt seguides i anaven dels 150 euros d'una de les víctimes fins als gairebé 3.000 euros d'una altra.

Els investigadors van esbrinar que les víctimes, durant la seva estada en aquest local i després de prendre unes copes, havien perdut la noció del temps, s'havien trobat malament i no recordaven res del que havia passat després.

Més tard es van adonar que s'havien fet càrrecs no autoritzats de diferents quanties amb les seves targetes de crèdit en un període de temps molt curt, que sempre coincidia amb la seva estada a l'establiment.

Els Mossos també van constatar que, mesos enrere, la policia local de Sant Andreu de la Barca havia atès un altre client del mateix club, que també manifestava que, tot i haver pres només una consumició alcohòlica, havia tingut dificultats fins i tot per mantenir l'equilibri.

Els agents van acreditar que les dues encarregades del local eren les úniques que servien les copes i cobraven les consumicions dels clients i que presumptament s'aprofitaven d'aquesta situació per barrejar diversos fàrmacs amb les begudes alcohòliques amb l'objectiu de minvar les capacitats cognitives dels clients i poder-los fer càrrecs fraudulents amb les seves targetes de crèdit.

Un cop constatat que les investigades estaven cometent un delicte contra la salut pública amb evident risc per a la salut de les víctimes, el 13 d'octubre es va dur a terme una operació policial que va permetre fer l'entrada i l'escorcoll al club, que va acabar amb la detenció de les dues encarregades de l'establiment.


Fàrmacs darrere el taulell per adormir els clients

Al local, els Mossos hi van localitzar una caixa amb fàrmacs darrere del taulell en què es podia llegir l'anotació "dormir". A dins hi havia diversos comprimits de fins a deu medicaments diferents, la majoria utilitzats per al tractament de l'ansietat.

Així mateix, els investigadors van localitzar a la barra una llibreta on havia anotats els números PIN de les targetes de diversos clients.

Davant d'aquests fets, els investigadors van detenir les dues dones com a presumptes autores d'un delicte d'estafa i un delicte contra la salut pública. També van detenir una treballadora del club, ja que estava en possessió de deu grams de cocaïna i la tinença d'aquesta quantitat de droga és considerada un delicte contra la salut pública.

Les dues responsables del local van passar a disposició judicial i el jutge en funcions de guàrdia en va decretar la llibertat amb càrrecs. La tercera detinguda va quedar en llibertat després de declarar a la comissaria a l'espera que la citi el jutge.

La investigació continua oberta i no es descarta que es facin noves detencions i que apareguin més víctimes de l'estafa.

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
Anar al contingut