Una família de Viladecans guanyava 2 milions l'any traficant amb drogues
Els investigadors han trobat armament en un pis que funcionava com a magatzem de drogues (Mossos d'Esquadra)
Viladecans

Detenen una família de Viladecans que guanyava 2 milions l'any venent drogues

Els Mossos d'Esquadra han detingut vuit persones, acusades de pertinença a organització criminal, contra la salut pública i tinença il·lícita d'armes

Redacció/AgènciesActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut vuit membres d'una família a qui acusen de guanyar 2 milions d'euros l'any traficant amb drogues. La família tenia muntada una estructura que operava en quatre immobles, des dels quals suposadament es dedicaven a la venda d'estupefaents.

Els detinguts van passar a disposició judicial el 25 de març i estan en llibertat amb càrrecs. Se'ls imputen els delictes de pertinença a organització criminal, contra la salut pública, tinença il·lícita d'armes i per defraudació de fluid elèctric.
 

Traficaven amb cocaïna i marihuana

Segons els investigadors, els membres de la família formaven una estructura jeràrquica.

Un home i una dona n'eren els màxims responsables i una tercera persona exercia com a "mà dreta" i regentava un punt de venda a Gavà. Un quart investigat s'encarregava de custodiar un pis on s'emmagatzemava la droga.

La infraestructura disposava de quatre immobles. El principal era el punt de venda, que funcionava fins a la mitjanit. A partir d'aquesta hora l'activitat es traslladava a un altre domicili, suposadament regentat per altres membres de la família. Un tercer immoble funcionava com a magatzem de les substàncies i en el quart pis hi havia 407 plantes de marihuana.

Al magatzem hi han trobat dues armes de foc curtes, una escopeta i 600 cartutxos, a més de bàscules de precisió, 600 grams de substàncies de tall i 70 grams de cocaïna. Al domicili d'un dels presumptes líders de la xarxa hi havia rellotges d'alta gamma, documentació i 5.000 euros en metàl·lic.

Una família de Viladecans guanyava 2 milions l'any traficant amb drogues
Substàncies i aparells comissats pels Mossos d'Esquadra en el marc de l'operació (Mossos d'Esquadra)

Una investigació de dotze mesos

L'operació va començar el març de 2021, quan els Mossos d'Esquadra van intervenir un punt de venda d'estupefaents. Les investigacions van permetre esbrinar que es tractava d'un laboratori on es produïa, s'elaborava i es manipulava cocaïna.

Els Mossos van intervenir més de 206 grams de cocaïna --al mercat il·lícit, haurien tingut un valor de 12.000 euros--, set quilos de substàncies de tall, bàscules de precisió i 3.200 euros en efectiu. Les dues persones que regentaven el punt de venda van ser detingudes i, posteriorment, van ingressar a la presó

Arran d'aquesta primera operació, els investigadors van estirar el fil i van saber que els dos detinguts formaven part d'aquesta família de Viladecans.

 

ARXIVAT A:
Drogues
Anar al contingut