Detall del cartell de la comissaria conjunta de la policia local i els Mossos a Salt (ACN/Xavier Pi)

Detenen tres homes per enfrontar-se a la policia a la comissaria de Salt

Tots tres han quedat en llibertat, després de passar a disposició judicial

ACN/RedaccióActualitzat

Han quedat en llibertat provisional els tres detinguts per l'aldarull d'aquest dissabte a la matinada a la comissaria de Salt, al Gironès, que comparteixen la policia local i els Mossos. Se'ls acusa d'un delicte d'atemptat contra agent de l'autoritat.

Els problemes van començar quan la policia local es van endur un home a la comissaria per comprovar si la documentació que portava era falsa, com sospitaven. Mentre els agents feien les gestions, va aprofitar per avisar amb el mòbil un grup d'amics, que es van acostar fins allà.

La comissaria està tancada a la nit, però tres homes van tocar el timbre per entrar i preguntar per què s'havien endut el seu company.

Quan van accedir-hi, tots tres van començar a increpar els agents i van amenaçar d'endur-se el seu amic per la força, amb una actitud agressiva i empentes als agents, segons han informat els Mossos.

Mentrestant, altres amics esperaven fora amb crits contra la policia.

Els tres de dins de la comissaria, que tenen 27, 30 i 36 anys, van quedar detinguts per atemptat contra agents de l'autoritat i aquest diumenge al matí han passat a disposició judicial.

Queixes sindicals

El Sindicat Autònom de Policia (SAP), el Sindicat Independent de la Policia Local (SIP) i el Sindicat de Mossos d'Esquadra (SME) han reclamat als poders polítics "una resposta clara i contundent" a la situació que denuncien que pateixen els cossos de seguretat a Catalunya, amb atacs "que no són aïllats, ni són normals", recordant casos recents com els aldarulls a Molins de Rei, o la batalla multitudinària de Manresa, a més d'aquests últims incidents a Salt.

Segons el comunicat que han fet públic, la policia se sent desprotegida: "Té la clara sensació que a dia d'avui està absolutament sola" i reclama "els canvis necessaris que protegeixin els cossos policials".

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut