Molts dels clients que hi havia a les terrasses del passeig Pere III van haver de fugir corrent

Manresa pren mesures per una baralla aquest cap de setmana i destrosses en 6 autocars

Les persones identificades en la baralla multitudinària són menors d'edat, escolaritzats a la ciutat i molt joves

El govern municipal de Manresa ha anunciat aquest dilluns que es personarà com a acusació popular en el cas d'una baralla multitudinària que ha tingut lloc aquest cap de setmana i en la destrossa dels vidres de sis autocars.

L'alcalde, Marc Aloy, ha dit que les investigacions estan obertes i que, a hores d'ara, no es poden relacionar els dos episodis. Aloy sí que ha avançat que els participants en la baralla són "menors d'edat, molt joves, escolaritzats a la ciutat".

L'alcalde també ha explicat que el consistori "arribarà fins al final" per esclarir els fets i ha deixat clar que el govern té "tolerància zero amb la delinqüència i l'incivisme".

"El que no farem de cap manera és llançar missatges genèrics, en contra de col·lectius determinats, ni dir que tot Manresa està en decadència, sense concretar i només per intoxicar", ha afegit. Aloy assegura que s'ha reforçat la presència policial al centre i que convocaran la Taula de Seguretat.

Ningú va resultar ferit, i els Mossos estan fent identificacions a través de les càmeres o vídeos difosos com aquests:


Enfrontament al Passeig i autocars destrossats

Dissabte a la tarda va haver-hi una baralla multitudinària a Manresa en què un grup de joves es van enfrontar al mig del carrer, al passeig Pere III, i es van llançar entre ells cadires i taules d'alguns bars de la zona. Molts dels clients van haver de sortir corrent.

L'endemà diumenge, un grup de joves encaputxats va apedregar els vidres de, com a mínim, sis autocars que hi havia aparcats a l'estació de busos de Manresa.

Aquest dilluns, l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, ha volgut comparèixer públicament per lamentar els dos episodis:

"Són uns fets lamentables i que ens avergonyeixen. No podem permetre que hi hagi ciutadans que estiguin una tarda de dissabte fent un cafè en una terrassa i s'hagin d'aixecar i córrer perquè hi ha una baralla campal on volen taules i cadires".

Aloy ha dit que hi ha una investigació oberta per esclarir les causes dels dos episodis i ha avançat que, a hores d'ara, no es pot determinar si els dos fets estan relacionats.

L'Ajuntament ha ofert una roda de premsa aquest dilluns per valorar els fets i anunciar mesures (Ajuntament de Manresa)(Ajuntament de Manresa)

L'alcalde ha avançat que, un cop hagin recopilat tota la informació, l'Ajuntament "es personarà directament" en les causes que hi hagi obertes perquè "es depurin responsabilitats".

Amb tot, sobre els fets de dissabte, Aloy ha recordat que es tracta d'una "baralla entre joves" en què "no va haver-hi ferits".


Coordinació amb els centres escolars

El batlle sí que ha explicat que tots els identificats en la baralla multitudinària de dissabte -no ha volgut detallar la xifra d'identificats- són "menors d'edat, molt joves" i la majoria d'ells "estan escolaritzats a la ciutat".

"Ens preocupa que siguin joves escolaritzats a la ciutat i que segueixin uns estudis", ha exposat Aloy, que ha afegit que treballaran coordinadament amb els centres escolars de Manresa per analitzar la situació.

D'altra banda, Aloy també ha dit que el mateix diumenge al matí va contactar amb el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, per explicar-li els fets.

"El conseller ens va confirmar que no és un cas exclusiu de Manresa, que són fets que malauradament passen a diverses ciutats grans del país", ha exposat. Com a mesura immediata que ha pres l'equip de govern sí que hi ha el "reforç" de la presència policial al centre de la ciutat, sobretot a la zona del passeig Pere III.


Passa "massa sovint"

El cap de l'oposició, Ramon Bacardit, de Junts, ha dit aquest dilluns que "no es tracta de fets puntuals d'un cap de setmana, sinó que es tracta d'una situació que es veia a venir i que els comerciants i veïns fa molts mesos i anys que estan alertant".

En aquest sentit, Bacardit ha reclamat al govern municipal (ERC, PSC i Impulsem) que "es posi com a prioritat la convivència, l'ordre i la prosperitat".

En un comunicat, l'associació Manresa Comerç també ha condemnat la baralla i subratlla que "massa sovint" el comerç i la restauració de Manresa han de "suportar" actes vandàlics d'aquest tipus.

ARXIVAT A:
PolicialMossos d'Esquadra
Anar al contingut