Barcelona

DemòcratesCAT posa quatre condicions a la nova Convergència per no denunciar-los pel nom

No imitar ni el logotip, ni les sigles, ni el gentilici, ni els colors

RedaccióActualitzat

El portaveu de Demòcrates de Catalunya i diputat de JxSí al Parlament, Antoni Castellà, ha posat quatre condicions al Partit Demòcrata Català (PDC) -les noves sigles de CDC- per no portar-los als tribunals per utilitzar una marca electoral semblant a la seva: la diferenciació en la utilització estètica de les sigles; la diferenciació en el logotip; la renúncia al blau com a color corporatiu i la "no-utilització de 'demòcrates' per referir-se als seus associats".

En roda de premsa, Castellà ha assegurat que vol creure que realment no hi va haver "mala fe" per part de CDC quan va optar per aquesta denominació, però ha demanat als convergents que ho demostrin amb aquests quatre compromisos. Castellà, tot i això, ha estat molt crític amb l'antiga CDC:

"Hem topat amb la supèrbia i allò que 'en la política val tot'. CDC tenia milers de possibilitats de nom per utilitzar i ha elegit el nostre."

Demòcrates de Catalunya ha anunciat es dirigirà per escrit al registre de partits per avisar que el nom de Partit Demòcrata Català pot induir a confusió amb el seu i per reclamar que no es permeti la seva inscripció.

També ha advertit que si el nou partit no fa cas dels quatre compromisos, recorreran a la via judicial i aquest conflicte pot afectar la relació parlamentària de JxSí.
           

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut