cérvol a Catalunya, problemàtica augment destrossen prats - ACN
La majoria de cérvols capturats són femelles (ACN)

Demanen més mesures contra les plagues de cérvols: "Se'ns mengen totes les pastures"

Durant la temporada de caça van poder capturar 800 cérvols dels 1.080 que esperaven agafar

RedaccióActualitzat

Els ramaders del Berguedà i el Ripollès reclamen a la Generalitat més mesures per fer front a la població creixent de cérvols. La primavera passada es van observar 1.500 exemplars, 400 més que fa 10 anys.

Martí Vidal, ramader dels prats del mas La Canal, explica com els seus cavalls es queden sense herba per pasturar. Els cérvols se la mengen gairebé tota i reclama una planificació per zones per poder evitar-ho. Fa 10 anys els seus pares ja es van topar amb aquest problema. Ara ell torna a reactivar la ramaderia a la seva família, però l'inconvenient s'agreuja per l'increment de cérvols dels últims anys. 

La temporada de caça va acabar al febrer i van poder capturar el 74% dels cérvols planificats. Però encara no és suficient. Es preveu poder capturar més cérvols l'any que ve.

Testimonis com el de Raimon Mir, ramader, parlen del perill que poden comportar els danys que ocasionen els cérvols. Al seu prat destrossen els filats i les vaques no només es barregen amb les del veí, sinó que podrien baixar fins a la carretera i ocasionar un accident.

Per saber més sobre la creixent població de cérvols podeu veure aquest vídeo del "Telenotícies comarques": 

 

ARXIVAT A:
Ramaderia
Anar al contingut