Hospital Universitari de Torrejón, a Madrid, on ha mort una persona per coronavirus (EFE/Fernando Villar)
Hospital Universitari de Torrejón, a Madrid, on ha mort una persona per coronavirus (EFE/Fernando Villar)

Coronavirus: Sanitat creu que l'aïllament a Itàlia reduirà el risc de contagi a Espanya

Aquest diumenge hi ha hagut 29 casos més a Catalunya. A tot l'Estat ja hi ha 17 persones mortes pel coronavirus.

RedaccióActualitzat

El Ministeri de Sanitat diu que les mesures preses a Itàlia d'aïllament de 16 milions de persones són coherents i dràstiques, i permetran reduir el risc de contagi a Espanya. A tot l'Estat hi ha 17 persones mortes i més de 600 infectats.

A Catalunya, Salut ha confirmat 29 casos nous de coronavirus aquest diumenge. En total, hi ha 78 persones infectades, cinc de les quals estan greus. 

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha destacat que l'evolució del virus SARS-CoV-2 al conjunt de l'Estat es manté de forma estable. El director del Centre d'Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha explicat que hi ha un increment diari del nombre de casos del 20%. Ara hi ha 626 infectats. La majoria -un 60%- es concentren a Madrid, el País Basc i la Rioja.

Espanya seguirà en la fase de contenció, i només si en algun moment les cadenes de transmissió del virus es descontrolen s'aplicaran mesures addicionals.

La gran majoria de cadenes de transmissió del nou coronavirus a Espanya tenen l'origen a Itàlia. Són casos importats de persones que es van infectar allà, i les que s'han encomanat a partir d'aquestes. Per això, les autoritats sanitàries veuen molt bé la decisió del govern italià.

 

 

Set morts més a Madrid, el País Basc i l'Aragó

Aquest diumenge, la Comunitat de Madrid ha informat de tres morts més pel coronavirus. Són tres homes de 73, 77 i 88 anys que tenien patologies prèvies. El nombre de pacients amb coronavirus que han perdut la vida a Espanya s'eleva a 17.

L'home de 77 anys estava ingressat a l'UCI de l'Hospital de Torrejón de Ardoz; el de 88 anys ha mort a l'Hospital del Sureste, i el tercer home de 73 anys ha mort a l'Hospital Universitari Fundació Jiménez Díaz, segons ha precisat la Conselleria de Sanitat de Madrid.

Madrid acumula 202 casos d'infectats per coronavirus i vuit morts.

Al País Basc han mort tres dones de 92, 88 i 87 anys. Estaven ingressades en aïllament en hospitals d'Àlaba i Biscaia. Totes tenien patologies prèvies. Són cinc les morts per coronavirus a Esukadi.

A l'Aragó s'ha registrat la segona víctima mortal a Saragossa. És un home de 85 anys ingressat a l'Hospital Clínic Universitari Lozano Blesa.

 

Casos aïllats a la Rioja

El ministre Illa també ha volut precisar que la població d'Haro, a la Rioja, no està en quarantena, però sí que hi ha un brot de casos als quals s'ha aïllat a casa seva. És l'únic lloc on s'han pres mesures més dràstiques, i fins i tot la Guàrdia Civil ha notificat als veïns que no poden sortir de casa. Els agents anaven protegits amb vestits especials per evitar el contagi.

 

Les autoritats asseguren que tenen el focus controlat.

 

A la Rioja hi ha una cinquantena de casos per una comunitat autònoma amb 300.000 habitants.

 

Un centenar de sanitaris a casa

El Col·legi de Metges de Barcelona confirma que hi ha prop d'un centenar de professionals sanitaris aïllats, a casa seva, per evitar el contagi de coronavirus. La majoria són treballadors de l'Hospital de Can Ruti de Badalona, on divendres va morir una dona de 87 anys afectada per la malaltia, però també n'hi ha d'altres centres catalans.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut