Magda Campins, cap de Medicina Preventiva i d'Epidemiologia de l'Hospital Vall d'Hebron
Magda Campins, cap de Medicina Preventiva i d'Epidemiologia de l'Hospital Vall d'Hebron

Campins, a les portes del curs escolar: "Cal minimitzar el contacte de nens amb avis"

La cap d'Epidemiologia de Vall d'Hebron demana prudència en la interpretació de la davallada de casos positius de Covid les últimes hores

Actualitzat

La cap d'Epidemiologia de l'Hospital Vall d'Hebron, Magda Campins, ha advertit, en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", que, amb tota seguretat, hi haurà casos positius de coronavirus a les escoles quan arrenqui el curs. Per això, recomana no barrejar grups de nens i minimitzar els contactes amb els avis i la gent vulnerable. Tot i això, recorda que els nens no desenvolupen formes greus de la malaltia.

"Casos a les escoles n'hi haurà perquè tenim una transmissió comunitària molt alta. En països que en tenen menys, com Alemanya, quan han obert les escoles, han detectat casos, i nosaltres en tindrem. El missatge de tranquil·litat és que els nens no fan formes greus de la malaltia: la majoria són asimptomàtics o amb simptomatologia molt lleu. No s'ha de pensar que els nens facin malaltia greu o simptomatologia important, el que sí que hem de ser prudents és a no barrejar nens entre diferents grups a les escoles i que els nens minimitzin el contacte amb avis o persones vulnerables de cara a evitar la transmissió a les persones grans, que són les que sí que poden fer complicacions."

 

A França, la setmana passada el seu primer ministre va fer una crida a evitar que els avis vagin a buscar els nens a l'escola. En aquest, afegia, "encara que sigui a costa de reforçar les extraescolars fins que els pares puguin anar a buscar-los".

Quan queden menys de dues setmanes per a la tornada a l'escola, el govern espanyol ha confirmat que els pares només podran agafar la baixa si el seu fill ha donat positiu per Covid. En canvi, descarta que ho puguin fer els que tinguin fills a casa perquè hagin aïllat el grup classe.

En aquest cas, s'hauran d'acollir als permisos de reducció de jornada que ja estan establerts, segons va assegurar la portaveu del govern espanyol i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero.


Crida a la prudència

D'altra banda, Campins ha demanat prudència en la interpretació de la davallada de casos positius de Covid les últimes hores perquè encara no es pot dir que sigui una tendència.

"Estem en una situació d'estabilització de la corba, portem uns números similars de casos durant molts dies, però el risc de rebrot ha augmentat. Jo seria prudent, molt prudent, aquests moments."

 

 

Els cribratges massius a les residències serviran per evitar una transmissió massiva

Campins també ha explicat que els cribratges sistemàtics que es faran a partir de la setmana que ve a les residències de gent gran serviran per conèixer els casos asimptomàtics que hi ha en aquest entorn.

"Un percentatge molt alt de persones residents que no tenien símptomes i de cuidadors estaven infectats pel virus i, per tant, tenien capacitat de transmetre'l. Això és molt important saber-ho i saber-ho a temps per evitar que hi hagi una disseminació massiva de transmissió dins de la residència i que tinguem una gran afectació."

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Menors
Anar al contingut