Gabarrós és neurocirurgià professional i músic aficionat per ajudar els pacients
Gabarrós és neurocirurgià professional i músic aficionat per ajudar els pacients (CCMA)

Andreu Gabarrós, el neurocirurgià que fa música inspirada en els seus pacients

Simfonia dels Herois és un projecte solidari per aconseguir fons per a la recerca del càncer cerebral

Pacients que han tingut un tumor cerebral s'han engrescat amb el projecte musical solidari liderat per Andreu Gabarrós, cap del servei de Neurocirurgia de l'Hospital Universitari de Bellvitge, i el seu grup, Dorigen, una banda de rock alternatiu de Caldes de Montbui amb més de vint anys. L'objectiu d'Andreu Gabarrós és ajudar-los a recaptar fons per a la recerca del càncer cerebral.

"Va ser fàcil inspirar-me en detalls dels meus pacients per fer les cançons", explica Andreu Gabarrós, que ha compost nou cançons i una simfonia coral, "La simfonia dels herois". 

Amb el nom d'aquesta peça coral ja han fet un disc i un documental, i dijous faran un concert de presentació al Teatre Joventut de l'Hospitalet de Llobregat, amb la participació d'artistes coneguts com Antonio Orozco, Ramon Mirabet, Gerard Quintana, Marina Rosell o Estopa.

Però, a més, a l'escenari també hi pujaran pacients com la metgessa Maria Ferrándiz Esteve, que s'ha animat a fer els cors d'una cançó. "La música és molt terapèutica, ajuda en el postoperatori i a evadir-te una mica", explica. Ella ha perdut molta vista per tumors a l'ull i metàstasi al cap.

Miquel Viñas, un catedràtic de Microbiologia que hi veia doble per un tumor al cap, toca la guitarra i fa acompanyaments vocals. Veu una ajuda en la música en grup que "ajuda a ser comprensiu amb el que s'equivoca i dona una actitud positiva enfront de la vida".

Abans del concert de dijous, aquest dissabte han fet una primera prova a Montornès i hi ha assistit un equip de TV3:


Andreu Gabarrós recorda que el càncer cerebral encara no té cura i somia a "aconseguir un sistema de finançament a base de donatius que potser serà una primera pedra per fer investigació a fons a tot el món".

ARXIVAT A:
SalutCàncerMúsica
Anar al contingut